Piskolty, învingător în Festivalul Driftului. Moise, la un punct de un titlu istoric

Pilotul ungar Kevin Piskolty a câştigat Festivalul Driftului, care a avut loc pe circuitul Transilvania Motor Ring din Mureş, în timp ce finalistul etapei, Radu Moise, mai are nevoie de un singur punct în ultima rundă pentru a fi sigur că va câştiga primul său titlu de campion în cei 16 ani de carieră.

186 afișări
Imaginea articolului Piskolty, învingător în Festivalul Driftului. Moise, la un punct de un titlu istoric

Piskolty, învingător în Festivalul Driftului. Moise, la un punct de un titlu istoric

Aproape 90 de piloţi din 5 ţări, un adevărat record pentru driftul românesc din ultimii ani, au concurat în etapa din Mureş, la clasele Street, Semi Pro şi Pro, într-un eveniment care a contat pentru etapa a patra din campionatul naţional organizat sub egida RoDrift şi FRAS. Fanii au avut parte şi de surprize, de la petrecere şi până la plimbări cu elicopterul sau curse în dreapta piloţilor în profesionişti. Etapa a contat şi pentru Campionatul Ungariei la Drift, 15 piloţi din ţara vecină fiind la start.

În battle-uri, la care mii de spectatori au asistat, Piskolty a trecut pe rând de Georgi Kazakov (Bulgaria), Florin Cozmuţă, Gabi Imre jr şi Claudiu Adam, acesta din urmă fiind cel care a avut cel mai bun punctaj în calificări. Adam s-a mulţumit în cele din urmă cu locul 3. În finală, pilotul ungar l-a învins pe liderul campionatului, Radu Moise. Acesta din urmă trecuse în battle-uri de Joszef Szemegy (Ungaria), Vlad Stănescu, Andrii Lutskan (Ucraina) şi Krisztian Zilizi (Ungaria). Pentru victorie, Piskolty a încasat un cec de 3.000 de euro.

Deşi a pierdut în finala etapei din Mureş, Moise şi-a mărit avantajul faţă de principalii urmăritori din lupta pentru titlu, iar în acest moment are cu nu mai puţin de 110 puncte mai mult decât Claudiu Adam, pilotul clasat pe locul 2 şi campionul naţional en-titre. Pentru a fi sigur de titlu, Moise are nevoie de un singur punct în ultima etapă sau poate chiar să nu obţină niciunul dacă Adam nu reuşeşte să câştige etapa cu maximum de puncte.

La Clasa Semi Pro s-a impus tot un pilot din Ungaria, Tamaş Treitl, singurul tricolor de pe podium fiind tânărul Antonio Negreanu, clasat pe 3. Dacă la Pro lupta pentru titlu e aproape decisă, la Semi Pro, Daniel Albu şi Alice Ene încă mai speră că îl pot detrona din fotoliul de lider pe bulgarul Dragomir Roglinov.

Etapa finală va avea loc în perioada 21-23 octombrie la Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici