149 de zile de la primul deces provocat de COVID-19. Numărul infectărilor va depăşi astăzi 7 milioane

Pe 10 ianuarie 2020 în Wuhan era anunţat oficial primul deces provocat de noul coronavirus.

1039 afișări
Imaginea articolului 149 de zile de la primul deces provocat de COVID-19. Numărul infectărilor va depăşi astăzi 7 milioane

149 de zile de la primul deces provocat de COVID-19. Numărul infectărilor va depăşi astăzi 7 milioane

Până la jumătatea lunii aprilie numărul deceselor a atins 100.000, iar astăzi se marchează pragul de 400.000 de persoane decedate. În comparaţie malaria ucide anual mai puţini oameni.

În privinţa infectărilor cifra totală este de aşteptat să depăşească astăzi 7 milioane. Aproximativ 30% din total este în SUA, dar procentul este în scădere. În America de Sud, însă, este într-o creştere accelerată fiind situat în acest moment în jurul a 16% din total. În multe ţări din America de Sud numărul total se dublează la două săptămâni, iar OMS consideră zona ca fiind epicentrul pandemiei.

Africa care mult timp a avut un număr mic de cazuri pare acum că este pe o pantă ce creşte alarmant. Egiptul şi Africa de Sud par a fi în vârful acestui trend. O zonă ce precintă un potenţial risc conform OMS este India unde totalul cazurilor de infectare îl va depăşi în scurt timp pe cel din Marea Britanie. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici