A apărut prospectul vaccinului Pfizer anti Covid-19. Efectele secundare nu se cunosc

  • A apărut prospectul vaccinului anti-Covid-19 Pfizer
  • Ai nevoie de două doze şi te poţi vaccina doar dacă ai peste 16 ani
  • Prospectul dezvăluie că multe efecte pe care le-ar putea avea vaccinul nu se cunosc
21567 afișări
Imaginea articolului A apărut prospectul vaccinului Pfizer anti Covid-19. Efectele secundare nu se cunosc

Te anunţ că a apărut şi prospectul vaccinului Pfizer anti Covid-19, dar asta nu te ajută prea mult. Este clar că vei fi imunizat abia după şapte zile de la administrarea celei de a doua doze de vaccin şi că te poţi vaccina doar dacă ai peste 16 ani. În schimb, dacă ai sub 16 ani şi vrei să te vaccinezi, nu se ştie ce efect va avea vaccinul asupra ta.

La fel cum în prospect mai este precizat şi că nu au fost făcute studii pentru a vedea efectul vaccinului anti-covid dacă este amestecat cu alte medicamente, ori efectul lui asupra femeilor însărcinate şi a celor care alăptează. De asemenea, nici dacă îţi va fi afectată fertilitatea nu se ştie.

În schimb, îţi pot spune care sunt cele mai des întâlnite efecte adverse: dintre persoanele pe care s-a efectuat testarea vaccinului Pfizer, peste 80% au resimţit durere la locul injectării timp de câteva zile, 60% au resimţit oboseala, 50% au avut dureri de cap, 30% au avut dureri musculare, 30% au avut frisoane, 20% dureri articulare şi 10% au făcut febră.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici