Aflată sub asediu, Ambulanţa Galaţi a suspendat concediile şi zilele libere ale angajaţilor

  • Record absolut de solicitări, în ultimele 24 de ore, la Serviciul de Ambulanţă din Galaţi.
  • Echipajele sunt depăşite de situaţie, iar conducerea instituţiei a decis să suspende toate concediile şi zilele libere ale angajaţilor.
391 afișări
Imaginea articolului Aflată sub asediu, Ambulanţa Galaţi a suspendat concediile şi zilele libere ale angajaţilor

Record de solicitări la Ambulanţa Galaţi. Concediile şi zilele libere ale angajaţilor, suspendate

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi se confruntă cu un număr uriaş de solicitări. Este un record absolut, spun reprezentanţii instituţiei. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate peste 450 de solicitări. Ca urmare, toate concediile şi zilele libere au fost anulate.

„Ne aflăm într-un moment extrem de dificil. Numărul de solicitări a crescut considerabil, am înregistrat un nou record. În ultimele 24 de ore am avut 454 de solicitări. Salvatorii sunt copleşiţi. Am procedat la măsuri de urgenţă, am anulat toate concediile de odihnă aflate în derulare, cât şi cele care urmează. Aducem echipe de acasă, acţionăm în dinamică”, a declarat Daniela Enciu, managerul Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Cele mai multe apeluri sunt pentru cazuri COVID.

„Trendul este unul crescător dacă facem comparaţie cu solicitările de pe parcursul anului trecut, 2020, care a fost tot unul pandemic. Observăm că au fost 66.000 de solicitări, în timp ce în anul 2021, până în luna octombrie, am avut 70.000 de solicitări. În acest moment, avem 300 de recoltări în aşteptare, depunem eforturi să rezolvăm totul, dar faptul că se aşteaptă şi la spitale şi, în plus, durează şi decontaminarea, asta nu face decât să crească timpii de aşteptare“, a precizat managerul SAJ Galaţi.

Marţi, au fost chemaţi din concediu membrii din patru echipaje.

„Eram în concediu. Suntem chemaţi de acasă, suntem epuizaţi, sunt multe cazuri, foarte multe solicitări. Nu ne plângem, încercăm să facem faţă tuturor cazurilor”, a spus Călin Costel, ambulanţier SAJ Galaţi.

O asistentă medicală povesteşte că în acest an a fost chemată din concediu de trei ori.

„Eram în concediu de odihnă. Astăzi este ziua mea liberă. Am fost chemată de trei ori din concediu de odihnă în acest an. Trăim un dezastru. Probabil, dacă toată lumea ar realiza dezastrul prin care trecem, cred că s-ar vaccina mai mulţi”, a explicat Valentina Toniţă.

374 de persoane s-au infectat şi 22 au murit în ultimele 24 de ore, la Galaţi, potrivit raportării de marţi a Prefecturii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici