Agenţia Europeană pentru Medicamente analizează legătura dintre tulburările nervoase rare şi vaccinul AstraZeneca

  • EMA a declarat vineri că examinează rapoartele privind o tulburare rară de degenerare a nervilor la persoanele care au primit vaccinul anti-Covid de la AstraZeneca
  • Sindromul Guillain-Barré este o afecţiune neurologică rară în care sistemul imunitar al corpului atacă stratul protector al fibrelor nervoase
752 afișări
Imaginea articolului Agenţia Europeană pentru Medicamente analizează legătura dintre tulburările nervoase rare şi vaccinul AstraZeneca

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a declarat vineri că examinează rapoartele despre o tulburare rară de degenerare a nervilor la persoanele care au primit vaccinul anti-Covid de la AstraZeneca şi a solicitat companiei date mai amănunţite despre cazuri, relatează Reuters.

Ca parte a unei revizuiri periodice a rapoartelor de siguranţă pentru vaccin, comitetul de siguranţă al EMA analizează datele furnizate cu privire la cazurile de sindrom Guillain-Barre, a spus autoritatea de reglementare.

Sindromul Guillain-Barré este o afecţiune neurologică rară în care sistemul imunitar al corpului atacă stratul protector al fibrelor nervoase. Majoritatea cazurilor urmează o infecţie bacteriană sau virală şi se dezvoltă în decursul unor zile sau săptămâni.

Este un risc extrem de rar, cunoscut, asociat cu infecţii respiratorii şi intestinale, dar şi cu unele vaccinări din trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici