Apel disperat al preşedintelui CJ Neamţ: "Nu lăsaţi Moldova să se transforme într-o Lombardie a României!" / Cere intrarea în carantină a localităţilor de la graniţa cu Suceava

  • Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ cere ca 10 localităţi de la graniţa cu Suceava să intre în carantină
  • Ionel Arsene spune că restricţii ar trebui impuse în toate judeţele învecinate judeţului Suceava
  • Ionel Arsene: Domnule prim ministru, nu lăsaţi Moldova să se transforme într-o Lombardie a României!
2086 afișări
Imaginea articolului Apel disperat al preşedintelui CJ Neamţ: "Nu lăsaţi Moldova să se transforme într-o Lombardie a României!" / Cere intrarea în carantină a localităţilor de la graniţa cu Suceava

Apel disperat al preşedintelui CJ Neamţ: "Nu lăsaţi Moldova să se transforme într-o Lombardie a României!" / Cere intrarea în carantină a localităţilor de la graniţa cu Suceava

“Cred că sunt vreo 10 localităţi de la graniţa cu Suceava care trebuie să intre în carantină. Să închidem graniţele cu toţii din judeţele învecinate, pentru că prevenţia este principala preocupare a noastră. Vedeţi la Suceava ce grad mare de infectare este. Este o primă măsură, extrem de necesară, să punem patrule de control la fiecare intrare din Suceava în Neamţ. Vorbesc aici de patrule formate din Poliţie, Direcţia de Sănătate Publică, jandarmi să verificăm fiecare persoană care intră”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

Acesta spune că a făcut solicitarea din 9 martie către prefectului judeţului, dar nu a fost ascultat.

“Am cerut să folosim tabletele utilizate şi de STS la alegeri şi să avem date despre cei veniţi din străinătate pentru ca toti cei care ajung la domiciliu să fie verificaţi. Era necesară atunci măsura, în 9 martie, când am cerut-o, acum este urgenţă”, a mai spus Arsene, pentru MEDIAFAX.

Preşedintele CJ Neamţ afirmă că numărul celor reveniţi în ţară din străinătate este mare în zona Moldovei, motiv pentru care le cere tuturor să respecte izolarea.

“Trebuie să vedem cum facem să salvăm vieţile oamenilor. Nu am primit niciun echipament, am alocat bani de la CJ şi facem achiziţii, dar marea problemă este că nu găsim nicăieri, termenele sunt foarte îndepărtate pentru furnizare. Azi, când vorbim, avem situaţia sub control, am reuşit să achiziţionăm materiale de protecţie, am alocat 8 milioane de la CJ pentru încă 20 de paturi ATI şi ventilatoare, deci în total vor fi 40 de ventilatoare mecanice. Numai Dumnezeu ştie ce va fi”, a completat preşedintele Consiliului Judeţean.

Ionel Arsene a scris anterior pe Facebook un mesaj pentru Ludovic Orban: “Domnule prim ministru, nu lăsaţi Moldova să se transforme într-o Lombardie a României!”

Prin ordonanţa militară nr. 6 s-a instituit, în 30 martie, carantina în oraşul Suceava şi zonele limitrofe din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus.

La acea dată, din 2.109 cazuri, 593 s-au înregistrat în municipiul Suceava.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici