Aproape 96.000 doze de vaccin de la Pfizer BioNTech au sosit azi în România

Marţi au sosit în România 95.940 doze de vaccin de la Pfizer BioNTech, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

778 afișări
Imaginea articolului Aproape 96.000 doze de vaccin de la Pfizer BioNTech au sosit azi în România

Aproape 96.000 doze de vaccin de la Pfizer BioNTech au sosit azi în România

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, fiind distribuite 95.940 doze Pfizer BioNTech, după cum urmează:

  • Centrul Regional de Distribuţie Bucureşti: 4.680 doze;
  • Centrul Regional de Distribuţie Braşov: 11.700 doze;
  • Centrul Regional de Distribuţie Cluj: 12.870 doze;
  • Centrul Regional de Distribuţie Constanţa: 14.040 doze;
  • Centrul Regional de Distribuţie Craiova: 16.380 doze;
  • Centrul Regional de Distribuţie Iaşi: 11.700 doze;
  • Centrul Regional de Distribuţie Timişoara: 24.570 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Etapa a doua de vaccinare a început în 15 ianuarie, fiind destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum şi personalului-cheie care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici