Asistenta şi ambulanţierul care l-au luat pe pacientul din Bucureşti depistat cu COVID-19, izolaţi

  • Cei doi angajaţi de pe ambulanţa care l-a preluat de la domiciliu pe bărbatul din Bucureşti depistat pozitiv pentru COVID-19, au fost puşi sub izolare.
  • Urmează să fie testaşi pentru a vedea dacă au contactat virusul, a declarat Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
  • Bilanţul cazurilor de coronavirus a ajuns la 13 în România.
5310 afișări
Imaginea articolului Asistenta şi ambulanţierul care l-au luat pe pacientul din Bucureşti depistat cu COVID-19, izolaţi

Asistenta şi ambulanţierul, puşi în izolare

Tătaru a explicat că asistenta şi ambulanţierul care au intervenit în cazul bărbatului din Bucureşti nu au făcut nimic greşit, deoarece atunci când acesta prezenta simptomatologie diferită de cea specifică noului coronavirus şi nici nu venea din zona roşie sau galbenă.

„Nu a fost greşit. Noi aplicăm nişte proceduri. E un pacient care a venit din Roma, în afara zonei roşii sau zonei galbene. El s-a auto-izolat la domiciliu din proprie iniţiativă. Prezintă o simptomatologie digestivă. La solicitarea către staţia de ambulanţă a anunţat febră şi scaune diareice, vărsături. Ca atare, echipajul s-a dus pregătit pentru o patologie digestivă, dar fiecare echipaj are mănuşi, are ochelari şi mască. După ce a mers la spital el a fost testat suplimentar, a ieşit pozitiv şi e internat la Matei Balş, vor face şi investigaţii având în vedere patologia digestivă”, a explicat Tătaru la Digi 24.

În ceea ce îi priveşte pe cei doi angajaţi de pe ambulanţă, aceştia au fost izolaţi şi se aşteaptă rezultatele testelor lor înainte de a se lua în continuare măsuri.

„Personalul de pe ambulanţă va fi testat, izolat la domiciliu, iar în funcţie de rezultatul testului, se va face o anchetă epidemiologică cu contacţii pe care i-au avut în această perioadă”, a adăugat secretarul de stat.

Pacientul preluat de ambulanţa din Bucureşti este cel de-al 12-lea caz de infecţie cu noul coronavirus depistat în România. Este vorba despre un bărbat din Bucureşti, de 49 de ani, întors pe 27 februarie din Italia, dintr-o zonă neafectată.

„Bărbatul s-a prezentat seara trecută la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş cu febră, dar cu simptomatologie care nu intră în definiţia de caz COVID-19. I s-au recoltat probe şi pentru că persoana a călătorit în Italia s-a decis să se recolteze probe şi pentru testul COVID-19”, au transmis reprezentanţii GCS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici