Avertismentul şefului OMS: Rata de infectare cu SARS-CoV-2 se apropie de cel mai înalt nivel de la începutul pandemiei

  • Şeful OMS a atras atenţia că o creştere alarmantă a cazurilor Covid-19 a împins infecţiile globale la cel mai înalt nivel al pandemiei
  • Peste 139 de milioane de cazuri Covid au fost raportate la nivel mondial şi peste 3 milioane de decese
  • OMS a declarat pandemia de coronavirus la 11 martie 2020.
565 afișări
Imaginea articolului Avertismentul şefului OMS: Rata de infectare cu SARS-CoV-2 se apropie de cel mai înalt nivel de la începutul pandemiei

Avertismentul şefului OMS. Rata de infectare cu COVID-19 se apropie de cel mai înalt nivel de la începutul pandemiei

Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a atras atenţia că o creştere alarmantă a cazurilor Covid-19 a împins infecţiile globale la cel mai înalt nivel al pandemiei, relatează CNBC.
 
"În întreaga lume, cazurile şi decesele continuă să crească la cote îngrijorătoare," a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.
 
„La nivel global, numărul de cazuri noi pe săptămână aproape s-a dublat în ultimele două luni. Aceasta se apropie de cea mai mare rată de infectare pe care am văzut-o până acum în timpul pandemiei. Unele ţări care anterior evitaseră transmiterea pe scară largă înregistează acum creşteri abrupte ale cazurilor noi,” a adăugat el.
 
Tedros a declarat că agenţia Naţiunilor Unite pentru sănătate va continua să evalueze evoluţia crizei coronavirusului şi să „ajusteze recomadările în consecinţă”.
 
„La nivel global, mesajul nostru către toţi oamenii din toate ţările rămâne acelaşi. Cu toţii avem un rol de jucat pentru a pune capăt pandemiei,” a mai spus el.
 
Peste 139 de milioane de cazuri Covid au fost raportate la nivel mondial şi peste 3 milioane de decese, potrivit datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins.
 
OMS a declarat pandemia de coronavirus la 11 martie 2020.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici