Bolnavii asimptomatici pot răspândi Covid-19 mai mult decât se credea iniţial

  • Un focar cu cel puţin 82 de cazuri de Covid-19 a pornit de la persoane asimptomatice
  • Studii recente arătă că şi persoanele fără simptome pot răspândi Covid-19
  • Bill Gates: Covid-19 va fi mult mai greu de controlat decât Sindromul Respirator Acut Sever (SARS)
5951 afișări
Imaginea articolului Bolnavii asimptomatici pot răspândi Covid-19 mai mult decât se credea iniţial

Bolnavii asimptomatici pot răspândi Covid-19 mai mult decât se credea iniţial

Până acum, s-a crezut despre Covid-19 că este răspândit doar de persoanele care prezintă deja simptome precum febră, tuse sau dificultăţi de respiraţie, însă cercetătorii americani au identificat în Massachusett un focar cu cel puţin 82 de cazuri care a pornit de la persoane asimptomatice.
 
Numeroase studii recente au arătat că şi persoanele fără simptome pot răspândi Covid-19, dar nu la fel de mult ca bolnavii ale căror reacţii sunt evidente.
 
“Trebuie să ne concentrăm asupra persoanelor simptomatice. Unele răspândiri sunt posibile înainte ca oamenii să dea semne de boală, dar nu acesta este principalul mod de propagare a virusului”, a declarat secretarul american pentru sănătate, Alex Azar, pentru ABC News.
 
El a mai spus că “Persoanele sub 20 de ani care nu prezintă simptome semnificative ar putea răspândi mai uşor virusul. Dar până când vom înţelege cu adevărat câţi oameni transmit virusul asimptomatic şi asimptomatic le cerem tuturor americanilor să-şi asume responsabilitatea personală pentru a preveni răspândirea."
 
Într-un articol din New England Journal of Medicine, Bill Gates şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la răspândirea bolii de către persoanele care încă nu au dezvoltat simptome sau care se simt “doar puţin răcite”.
 
"Există, de asemenea, dovezi puternice că poate fi transmis de persoane care se simt doar puţin răcite sau care nu au deloc simptome. Asta înseamnă că virusu Covid-19 va fi mult mai greu de controlat decât Sindromul Respirator Acut Sever (SARS), care a fost răspândit numai de către persoanele simptomatice ", a scris el.
 
Sursă foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici