Bucureştenii vor avea primul centru de testare drive-in pentru COVID. Unde va fi amplasat acesta

  • OK Medical va deschide în Bucureşti primul centru de testare COVID 19 drive- in
  • Rezultatele se dau în 24 de ore, testarea fiind similară cu practici din Israel sau Coreea de Sud
7431 afișări
Imaginea articolului Bucureştenii vor avea primul centru de testare drive-in pentru COVID. Unde va fi amplasat acesta

Bucureştenii vor avea primul centru de testare drive-in pentru COVID. Centrul va fi amplasat la Băneasa Shopping

Primul centru drive-in din România pentru recoltare de probe biologice în vederea detectării virusului SARS COV2, se deschide joi în Bucureşti, conform clinicii OK Medical.

Detectarea virusului se face prin testare Real Time RT-PCR, iar centrul va fi amplasat în parcarea complexului Băneasa Shopping City din Bucureşti.

Rezultatele sunt comunicate în maximum 24 de ore. Protocolul de recoltare este similar centrelor de recoltare drive-in din SUA, Coreea de Sud, Israel si Abu Dhabi. Astfel, persoanele testate vor patrunde cu propriul autoturism în zona de recoltare, probele fiind luate fără părăsirea acestuia.

Vor exista 2 culoare. La prima staţie se face o informare asupra politicii de GDPR şi se semnează acordul, apoi se face poză a Cărţii de Identitate, se notează adresa de e-mail a persoanei testate şi numărul de telefon. Maşina intră pe al doilea culoar iar la cel de-al doilea ”Pit Stop” pacienţilor li se va recolta din gât proba spre analiză. În maximum 24 de ore din momentul recoltării, persoanele testate vor primi pe e-mail un Buletin de Analize cu semnatura şi ştampila personalului medical de Laborator. Cadrele medicale aflate în centrul drive-in pentru recoltare de probe biologice în vederea detectării virusului SARS COV2 prin testare Real Time RT-PCR au echipamentul de protecţie conform prevederilor medicale în vigoare.

În comparaţie cu recoltarea în spaţiu închis, respectiv în cadrul unei instituţii medicale, această procedură reduce semnificativ riscul transmiterii virusului de la un pacient la altul.

"Recomandăm ca în autovehicul să nu se afle alte persoane în afară de cele care locuiesc împreună," a precizat Dr. Mihail Pautov, Director Dezvoltare Medicală OK Medical.

Testarea se poate face fără programare prealabilă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici