Când va fi gata vaccinul împotriva Omicron? Anunţul făcut de preşedintele Moderna

  • Moderna ar putea avea testată şi pregătită o doză de rapel COVID-19 care vizează varianta Omicron pentru a depune cererea de autorizare în luna martie, a declarat miercuri preşedintele companiei.
  • Moderna ar putea fabrica vaccinul pe măsură ce efectuează testele pentru a-l avea gata de lansare cât mai curând posibil.
2637 afișări
Imaginea articolului Când va fi gata vaccinul împotriva Omicron? Anunţul făcut de preşedintele Moderna

Când va fi gata vaccinul împotriva Omicron? Anunţul făcut de preşedintele Moderna

Preşedintele Moderna, Stephen Hoge, a declarat că, în opinia sa, dozele de rapel care vizează în mod specific mutaţiile din varianta Omicron, recent descoperită, ar fi cea mai rapidă modalitate de a aborda orice reducere anticipată a eficacităţii vaccinului actual.

"Am început deja acest program", a declarat el pentru Reuters.

Compania lucrează, de asemenea, la un vaccin multivalent care ar viza până la patru variante diferite de coronavirus, inclusiv Omicron. Acest lucru ar putea dura încă câteva luni, a spus el.

Omicron, numită "variantă îngrijorătoare" de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, este studiată pentru a se vedea dacă este mai contagioasă, dacă provoacă forme mai grave de boală faţă de alte variante şi dacă scade eficienţa vaccinurilor actuale.

Hoge spune că pe baza observaţiilor iniţiale ale variantei Omicron, care include mutaţii care s-au dovedit deja a reduce eficacitatea vaccinului său în studiile de laborator, este "de aşteptat să existe un impact asupra eficienţei".

Încă nu este clar cât de mare va fi scăderea eficacităţii, dar ar putea fi semnificativă, a mai precizat Hoge.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici