Chiar dacă al doilea val de COVID-19 ar lovi Franţa, carantina nu va reveni / "Populaţia nu ar accepta, consecinţele economice ar fi majore"

Franţa nu va impune o altă carantină generală în ţară, chiar dacă un al doilea val de COVID-19 ar lovi în toamnă, potrivit conducătorului Consiliului Ştiinţific din Franţa, relatează presa franceză.

13442 afișări
Imaginea articolului Chiar dacă al doilea val de COVID-19 ar lovi Franţa, carantina nu va reveni / "Populaţia nu ar accepta, consecinţele economice ar fi majore"

Oficial: Chiar dacă al doilea val de COVID-19 ar lovi Franţa carantina nu va reveni/ "Populaţia nu ar accepta, consecinţele economice ar fi majore"

Jean-François Delfraissy, preşedintele Consiuliului Ştiinţific, este unul dintre persoanele ce se ocupă de planul de măsuri de combatere a pandemiei.  Într-un interviu pentru ziarul Le Parisien acesta a spus că sunt patru scenarii pe care guvernul le analizează pentru restul anului 2020. Medicul a precizat că nici în scenariul patru care este cel mai grav şi presupune o revenire la o intensitate mare a virului nu vor fi impuse măsuri naţionale de carantină precum cele din 18 martie.

"Indiferent de ce se întâmplă nu vom putea impune măsuri generale de carantină", a precizat Delfraissy.

"Populaţia nu ar accepta, consecinţele economice ar fi majore, iar din punct de vedere medical nu este un deziderat. În afară de bolnavii COVID-19 sunt şi alţi pacienţi cu alte boli ce au întârzieri din cauza situaţiei", a adăugat acesta.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici