Chinezii au găsit "pacientul zero" din piaţa de animale vii din Wuhan: o femeie care vindea creveţi. Documente publicate

Prima persoană testată pozitiv cu noul coronavirus din piaţa de la Wuhan, de unde se presupune că provine pandemia, este of femeie, vânzătoare în piaţă.

21868 afișări
Imaginea articolului Chinezii au găsit "pacientul zero" din piaţa de animale vii din Wuhan: o femeie care vindea creveţi. Documente publicate

Chinezii au găsit "pacientul zero" din piaţa de animale vii din Wuhan: o femeie care vindea creveţi. Documente publicate

Wei Guixian vindea creveţi vii şi locuia într-un apartament situat la 500 de metri, iar pe 11 decembrie s-a dus la o clinică pentru că avea febră, se arată în documente oficiale publicate în ziarul chinez The Paper, citat de Wall Street Journal.

Pentru că a crezut că avea gripă de sezon, Wei, 57 de ani, a mers la o clinică mică şi aglomerată din apropiere, dar vaccinul nu a ajutat-o. "M-am simţit puţin obosită, dar nu la fel de obosită ca în anii precedenţi. În fiecare iarnă am gripă, aşa credeam că este şi acum", povesteşte femeia.

Centrulul chinez de control şi preventie al bolilor a anunţat în ianuarie că noul coronavirus a s-a transmis de la animal la om în piaţa Huanan din Wuhan, unde lucrează pacientul zero.

Femeia a continuat să vândă fructe de mare pentru mai multe zile, chiar dacă era bolnavă, iar apoi s-a dus la un spital mai mare din oraş pentru o a doua opinie.

"Medicul de acolo nu înţelegea ce se întâmplă cu mine şi mi-a dat un tratament. Dar m-am simţit mai rău şi am rămas fără putere şi energie". Pe 16 decembrie, pacienta a mers la unul dintre cele mai mari spitale din oraş, Wuhan Union, unde medicii i-au spus că suferă de o boală nemiloasă şi că mai mulţi muncitori din piaţa Huanan s-au prezentat cu simptome similare. "Erau mulţi în spital atunci".

Wei Guixian a fost între primii 27 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, boala cauzată de coronavirus, potrivit unui comunicat postat de spitalul din Wuhan pe 31 decembrie.

24 dintre ei aveau legături directe cu piaţa Huanan. Dar autorităţile chineze spuuneau atunci că nu există vreo dovadă că boala se transmite de la om la om.

Dar deşi vânzătoarea de creveţi e prima testată pozitiv cu noul coronavirus din piaţă, un medic chinez a declarat la BBC că primul pacient cunoscut cu cornavirus a fost un bărbat de 70 de ani cae a mers la piaţa Huanan pe 1 decembrie.

Documente secrete ale chineizilor arată că a existat cazul unei persoane care suferea de COVID-19 pe 17 noiembrie, cu 7 săptămâni înainte ca oficialii chinezi să identifice virusul şi să instaureze carantina.

Tot din aceleaşi documente reiese că autorităţile din China au identificat 266 de persoane infectate până la 31 decembrie, perioadă în care oficialii chinezi erau ocupaţi să pedepsească medicii care avertizau de apariţia unui virus asemănător cu SARS.

Primul caz recunoscut oficial de guvernul chinez ar fi apărut pe 7 decembrie. Beijingul respinge si faptul că sursa pandemiei ar fi originat din China. "Epidemia noului coronavirus a avut loc într-adevăr în China, la Wuhan, dar asta nu înseamnă că sursa ei este la Wuhan", a spus medicul Zhong Nashan, liderul echipei de experţi al guvernului chinez, profitând şi de faptul că ţări precum Italia şi SUA au devenit mai afectate de noul coronavirus decât China.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici