Coronavirus în România: Aproape 13.000 de persoane, în autoizolare la domiciliu şi 16 în carantină. Nouă români au fost infectaţi cu 2019-nCov

  • La nivel naţional sunt 16 persoane în carantină. Alte 12.927 de persoane a fost dispusă măsura auto-izolării la domiciliu, au transmis reprezentanţii grupului de comunicare strategică privind situaţia coronavirus în România.
  • De asemenea, cei şase români internaţi în centre medicale din Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi şi Craiova au o stare de sănătate bună.
  • Vineri a fost confirmat al nouălea caz de coronavirus în ţara noastră.
2989 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în România: Aproape 13.000 de persoane, în autoizolare la domiciliu şi 16 în carantină. Nouă români au fost infectaţi cu 2019-nCov

Sursa foto: Grupul de comunicare strategică

Până sâmbătă, pe teritoriul României au fost confirmate nouă cazuri de infectare cu virusul COVID-19, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Trei dintre persoanele depistate infectate au fost declarate vindecate şi externate deja, potrivit sursei menţionate.

În acest moment, cele şase persoane purtătoare ale virusului sunt internate în centre medicale din Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi şi Craiova.

„Pacienţii internaţi la Timişoara şi Craiova nu prezintă simptome şi au o stare generală bună. Pacienţii internaţi la Cluj-Napoca şi Iaşi prezintă stare de sănătate ameliorată faţă de momentul internării, fără febră”, mai arată sursa citată.

De asemenea, au fost înregistrate, vineri, 86 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112, cele mai multe fiind efectuate din Timişoara - 14.

În cursul zilei de vineri au mai fost efectuate 1.079 de apeluri la linia TELVERDE (0800 800 358) deschisă special pentru informarea cetăţenilor. Sursa citată reaminteşte că românii din străinătate pot solicita informaţii la numărul de telefon +4021.320.20.20.

Vineri erau în carantină 22 persoane, iar pentru alte 12.619 de persoane fusese dispusă măsura auto-izolării la domiciliu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici