Deputatul USR Adrian Wiener: Riscul cel mai mare nu este vaccinul, ci nevaccinarea

  • Riscul cel mai mare nu este vaccinul, ci nevaccinarea, spune deputatul USR Adrian Wiener, medic.
  • El afirmă că s-a vaccinat pentru a nu fi o verigă în lanţul de perpetuare a transmiterii comunitare a acestei boli.
511 afișări
Imaginea articolului Deputatul USR Adrian Wiener: Riscul cel mai mare nu este vaccinul, ci nevaccinarea

„M-am vaccinat cu convingerea că e un gest de responsabilitate; că nu voi fi o verigă în lanţul de perpetuare a transmiterii comunitare a acestei boli”, anunţă pe Facebook Adrian Wiener, coordonator al spitalului dedicat cazurilor de COVID-19 din Arad.

El menţionează că vaccinul anti-Covid-19 nu modifică ADN-ul uman, deoarece ARN-ul mesager pe care îl conţine nu intră în nucleul celulei umane, acolo unde se află ADN-ul.

„Doar dă instrucţiuni celulelor de la locul injectării să producă proteina virală spike, care la rândul ei va determina sistemul imun să producă anticorpi care protejează împotriva îmbolnăvirii; Molecula de ARNm din vaccin este degradată în organism după aproximativ 2 zile. Nu, nu s-au sărit etapele de testare înainte de a ajunge să fie administrat. Tehnologia de utilizare a ARNm la om datează de prin 2011, iar acum graţie unui efort colectiv uriaş acest vaccin a trecut prin toate stadiile de evaluare a siguranţei şi eficacităţii – studii pe animale şi 3 etape de studiu la om – faza 1, faza 2, faza 3. Faza a 3-a a inclus 40.000 de participanţi şi a început în iulie. Nu au fost modificate pentru acest vaccin regulile de aprobare de către FDA sau Agenţia Europeană a medicamentului; evaluarea datelor s-a făcut însă în timp real, după fiecare etapă şi nu la sfârşitul tuturor etapelor studiului, ca de obicei, pentru a câştiga timp. Toate standrdele de siguranţă şi eficacitate au rămas la fel”, transmite Wiener.

El menţionează că imunitatea indusă de vaccinare este foarte eficientă şi foarte specifică.

„Infecţia cu SARS-CoV-2 determină sinteza mai multor tipuri de anticorpi, îndreptaţi împotriva mai multor componente ale virusului; unii ineficienţi sau chiar dăunători. Spre deosebire, vaccinul determină sinteza unui singur tip de anticorpi specifici – împotriva proteinei spike, anticorpi care împiedică intrarea virusului în celula umană. Şi deci infecţia. Nu, majoritatea bolilor cronice nu contraindică vaccinarea. Dimpotrivă, cu cât riscul dezvoltării unei forme severe/critice de boală în urma infecţiei cu SARS-CoV-2 e mai mare, cu atât mai mare e şi beneficiul vaccinării. Riscul cel mai mare nu este vaccinul, ci nevaccinarea”, conchide deputatul USR.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici