Directorul general al OMS: Pandemia de coronavirus „este departe de a se termina”

Confuzia şi complezenţa în abordarea COVID-19 înseamnă că pandemia este departe de a se încheia, dar poate fi controlată în câteva luni cu măsuri dovedite de sănătate publică, a declarat luni directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

2524 afișări
Imaginea articolului Directorul general al OMS: Pandemia de coronavirus „este departe de a se termina”

Directorul general al OMS: Pandemia de coronavirus „este departe de a se termina”

„Şi noi vrem să vedem redeschiderea societăţilor şi economiilor şi reluarea călătoriilor şi a comerţului. Dar acum, unităţile de terapie intensivă din multe ţări sunt debordante şi oamenii mor - şi este total de evitat”, a declarat Tedros într-un briefing de ştiri, potrivit Reuters.

„Pandemia COVID-19 are un drum lung până la sfârşit. Dar avem multe motive de optimism. Declinul cazurilor şi deceselor în primele două luni ale anului arată că acest virus şi variantele sale pot fi oprite”, a adăugat el, spunând că transmiterea a fost determinată de „confuzie, complezenţă şi neconcordanţă în măsurile de sănătate publică”.

India a depăşit Brazilia şi a devenit ţara cu al doilea cel mai mare număr de infecţii la nivel mondial după Statele Unite, întrucât luptă împotriva unui al doilea val masiv, după ce a administrat aproximativ 105 milioane de doze de vaccin dintr-o populaţie de 1,4 miliarde.

Liderul echipei OMS pentru COVID-19, Maria van Kerkove, a declarat că pandemia creşte exponenţial, cu o creştere de 9% a cazurilor săptămâna trecută, a şaptea săptămână consecutivă de creştere şi o creştere cu 5% a deceselor.
 
Tedros a spus că, în unele ţări, în ciuda transmiterii continue, restaurantele şi cluburile de noapte erau pline, iar pieţele erau deschise şi aglomerate, cu puţini oameni care luau măsuri de precauţie.
 
„Unii oameni par să adopte abordarea că, dacă sunt relativ tineri, nu contează dacă au COVID-19”, a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici