Efectele tragice ale coronavirusului. Cum poate pandemia să crească cu 50% decesele persoanelor cu cancer

Marea Britanie ar putea să se confrunte cu o altă problemă după pandemie şi anume o creştere a ratei deceselor de cancer, din cauza lipsei diagnosticării şi amânării tratamentelor.

2368 afișări
Imaginea articolului Efectele tragice ale coronavirusului. Cum poate pandemia să crească cu 50% decesele persoanelor cu cancer

Efectele tragice ale coronavirusului. Cum poate pandemia să crescă cu 50% decesele persoanelor cu cancer

Conform unui studiu publicat pe Daily Mail, de medicii de la University College London, atenţia deosebită acordată pandemiei ar putea duce la o creştere cu peste 50% a deceselor de cancer, în următoarele 12 luni. De la implementarea măsurilor de distanţare socială în Marea Britanie, potrivit datelor colectate de la principalele centre oncologice, s-a constata o scădere de 76% a trimiterilor la spitale de specialitate şi de 60% a programărilor pentru chimioterapie.

“Constatările noastre demonstrează un mare potenţial de consecinţe neintenţionate ale răspunsului la pandemia de COVID-19 şi care i-ar putea afecta negativ pe pacienţii cu cancer şi alte probleme medicale”, a subliniat autorul principal al studiului, Alvina Lai, de la Institutul de informatică medicală al UCL, insistând că este “vital ca aceşti pacienţi să fie recunoscuţi ca fiind vulnerabili şi să beneficieze de o îngrijire adecvată”.
 
“Impactul general al situaţiei de urgenţă cu COVID-19 asupra deceselor în rândul pacienţilor cu cancer ar putea fi substanţial”, a spus Harry Hemingway, profesor de epidemiologie clinică şi directorul Institutului de informatică medicală al UCL.
 
Boris Johnson anunţă că Marea Britanie a trecut de vârful epidemiei, promiţând un plan de ieşire din izolare. Primul ministru a declarat că Marea Britanie a trecut acum de vârful focarului de coronavirus şi a promis că săptămâna viitoare va pune la punct o strategie de ieşire din izolare, în ciuda creşterii numărului de morţi şi a criticilor la adresa guvernului său. „Pot confirma astăzi că pentru prima dată, am trecut de apogeul acestei boli. Am trecut de vârf şi suntem pe panta descendentă şi avem atât de multe motive pentru a spera pe termen lung”, a spus Johnson.
 
Profesorul Neil Ferguson a spus că este imposibil să-i trimitem pe cei tineri şi sănătoşi înapoi în muncă, ţinând în frâu persoanele vulnerabile, fără a vedea o creştere uriaşă a deceselor, iar numărul deceselor cauzate de noul virus ar putea ajunge la 100.000 în Marea Britanie până la sfârşitul acestui an, din cauza restricţiilor introduse doar pentru a proteja persoanele în vârstă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici