În Anglia, COVID devine o răceală. Din 21 februarie, fără carantină pentru cazurile pozitive

Autoizolarea a rămas singura măsură anti-pandemie din ţară, premierul mizând pe trendul pozitiv înregistrat în ultimele săptămâni.

8078 afișări
Imaginea articolului În Anglia, COVID devine o răceală. Din 21 februarie, fără carantină pentru cazurile pozitive

În Anglia, COVID devine o răceală. Din 21 februarie, fără carantină pentru cazurile pozitive

Covid s-a terminat. Cel puţin în Anglia. Premierul Boris Johnson prezice că până la sfârşit, carantina nu va mai fi obligatorie pentru cei care iau coronavirus. „Dacă tendinţa încurajatoare a datelor la care asistăm va continua, mă aştept că vom putea pentru a elimina ultimele restricţii, inclusiv obligaţia de a pune în carantină dacă eşti pozitiv, cu o lună înainte”, a spus premierul, la o întâlnire cu deputaţii. Reglementările de limitare a răspândirii Covid-19 în Anglia în prezent sunt de aşteptat să expire pe 24 martie.

În ultimele săptămâni, ţara a înregistrat o scădere constantă a infecţiilor şi a internărilor în spital. Premierul a anunţat că va prezenta strategia guvernului de a trăi cu coronavirusul, tratându-l astfel ca pe o endemie, şi nu mai pe o pandemie, pe 21 februarie, în prima zi de după încheierea pauzei în sesiunile parlamentare.

Pe scurt, coronavirusul, cel puţin în Marea Britanie, va fi tratat ca o gripă: dacă îl iei, vei putea continua să trăieşti normal, fără să te izolezi sau să intri în carantină, deşi, ca şi în cazul gripei, va fi recomandat să nu mergi la muncă.

Autoizolarea este de fapt ultima restricţie anti Covid în vigoare în acest moment cel puţin în Anglia (în Scoţia şi Ţara Galilor sunt încă în vigoare unele măsuri minime): măştile sunt obligatorii doar în transportul public, în spitale sau muzee, în timp ce acestea au dispărut în orice alt context, la fel ca şi distanţarea socială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici