Industria farmaceutică testează la foc continuu. 145 de posibile tratamente anti-coronavirus sunt în curs de dezvoltare

La nivel global, industria farmaceutică testează aproape 145 de substanţe active în speranţa descoperirii unor tratamente eficient pentru combaterea noului coronavirus, a anunţat la Geneva un grup ce reprezintă cele mai importante companii farmaceutice din lume.

1443 afișări
Imaginea articolului Industria farmaceutică testează la foc continuu. 145 de posibile tratamente anti-coronavirus sunt în curs de dezvoltare

Industria farmaceutică testează la foc continuu. 145 de posibile tratamente anti-coronavirus sunt în curs de dezvoltare

 

Potrivit AFP, liderul Federaţiei internaţionale a producătorilor şi asociaţiilor farmaceutice, Thomas Cueni, a declarat că dintre cele 145 de posibile tratamente doar 77 sunt medicamente care au fost dezvoltate anterior pentru alte boli, iar 68 sunt medicamente noi.
 
De asemenea, şeful IFPMA a mai menţionat că 25 de societăţi farmaceutice au lansat studii clinice pentru tratarea COVID-19. Reprezentanţi ai unor companii farmaceutice majore au subliniat că astfel de societăţi colaborează între ele şi îşi transmit date pentru a accelera activitatea de cercetare şi dezvoltare. "Avem o panoplie bogată. Industria (farmaceutică), ce în mod tradiţional este foarte concurenţială, s-a unit.", a spus Thomas Cueni. IFPMA a menţionat că companiile din industria farmaceutică vor colabora cu guvernele pentru a produce tratamentele salvatoare, disponibile pentru toată lumea şi la preţuri rezonabile.
 
Pfizer caută o terapie care să oprească multiplicarea virusului, CSL Behring şi Takeda încearcă să dezvolte o imunoterapie prin combinarea anticorpilor creaţi de organismul a numeroşi pacienţi vindecaţi. Mai mult, alte companii mizează pe medicamente deja existente. De exemplu, AstraZeneca efectuează studii clinice asupra unui medicament folosit la tratarea leucemiei în vederea administrării acestuia pacienţilor COVID-19 cu insuficienţă respiratorie, iar Sandoz testează hidroxiclorichina folosită împotriva malariei ca tratament potenţial şi împotriva noului coronavirus.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici