Medicamentele pe care OMS nu vrea să le iei dacă ai simptome de coronavirus: ”Mai bine luaţi paracetamol”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă celor care prezintă simptome ale infecţiei cu coronavirus să evite ibuprofenul şi medicamentele pe bază de ibuprofen. Primii care au tras un semnal de alarmă în acest sens au fost francezii.

6974 afișări
Imaginea articolului Medicamentele pe care OMS nu vrea să le iei dacă ai simptome de coronavirus: ”Mai bine luaţi paracetamol”

Medicamentele pe care OMS nu vrea să le iei dacă ai simptome de coronavirus: ”Mai bine luaţi paracetamol”

Ministrul francez al sănătăţii a fost primul care a adus în atenţia opiniei publice mondiale că medicamentele pe bază de ibuprofen şi cortizon sunt chiar contraindicate în tratarea simptomelor de coronavirus. Acum, OMS face acelaşi apel atât că medici, cât şi către cei infectaţi să evite medicamentele pe bază de ibuprofen.
 
”Încercăm să găsim cele mai indicate metode de combatere şi să înctomim un ghid. Până atunci, recomandăm mai degrabă paracetamolul şi evitarea ibuprofenului. E foarte important”, a declarat purtătorul de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier, în cadrul conferinţei UN de la Geneva.
 
Acesta a adăugat că ibuprofenul poate fi folosit de cei care prezintă simptome de coronavirus exclusiv în cazurile în care medicamentul a fost prescris de medici.
 
Până în prezent, peste 200.000 de oameni au fost infectaţi cu coronavirus în întreaga lume şi mai mult de 8.000 de persoane şi-au pierdut viaţa.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici