Ministrul Sănătăţii s-ar fi opus închiderii şcolilor în martie 2020. Rafila susţine că în timpul pandemiei au fost luate decizii care puteau fi evitate

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a spus vineri seara că în martie 2020 s-a opus vehement închiderii şcolilor pentru o lungă perioadă când erau un număr mic de cazuri de Covid.

892 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii s-ar fi opus închiderii şcolilor în martie 2020. Rafila susţine că în timpul pandemiei au fost luate decizii care puteau fi evitate

Sursa foto: MediafaxFoto

Ministerul Sănătăţii a fost întrebat la Antena 3 dacă în timpul pandemiei au fost luate decizii care puteau fi evitate.

„A fost însă o decizie, şi vă dau un exemplu, cu care eu nu am fost de acord, cu toate că eram şi membru într-un aşa zis comitet tehnico-ştiinţific de sprijin al celor care luau decizii în acel moment, şi eu m-am opus vehement. A fost decizia închiderii şcolilor în martie 2020, când la un număr foarte mic de cazuri înregistrate în România, erau 100 sau 200 de cazuri, s-a luat decizia închiderii şcolilor pentru o lungă perioadă”, a spus Rafila.

Ministrul susţine că „viaţa a demonstrat că a fost o decizie greşită”, care a afectat copiii.

Alexandru Rafila a mai spus că cei mai mulţi membri ai comitetului care a luat decizia nu erau medici.

„Nu erau medici, majoritatea celor care erau acolo erau militari, erau oameni absolut ok, nu am nici o problemă, dar dacă discuţi de o problemă medicală în principiu deciziile trebuie luate pe baza recomandărilor celor care sunt sunt de meserie”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici