Mutaţiile virusului SARS-CoV-2 ajută la crearea de noi vaccinuri

  • De acum este mai uşor ca anticorpii din vaccinurile testate în prezent să dezactiveze virusul
  • Al doilea val de infectări vine cu o intensitate mai uşoară
  • Mutaţiile genetice ale coronavirusului facilitează crearea unor noi vaccinuri
832 afișări
Imaginea articolului Mutaţiile virusului SARS-CoV-2 ajută la crearea de noi vaccinuri

Mutaţiile virusului SARS-CoV-2 ajută la crearea de noi vaccinuri

Sunt 11 principale mutaţii ale noului coronavirus care sunt studiate atent de oamenii de ştiinţă. Asta îi ajută să creeze vaccinuri mai eficiente. Uite, de exemplu, există o tulpină a virusului care are particularitatea de a infecta celulele mai uşor, pentru că vârful acelui ţep, aşa cum arată coronavirusul, se despinde mai uşor. Ei bine, tulpina asta ajută la crearea unor vaccinuri care reacţionează mai repede la vaccin.

Infecţionistul Adrian Marinescu îţi spune care sunt diferenţele dintre tulpina de virus care circulă acum şi cea care s-a răspândit în întreaga lume în primăvară.

Adrian Marinescu, medic infecţionist: Ce s-a schimbat în mod clar şi există chiar dovezi în direcţia asta este că se transmite mult mai uşor. Este motivul pentru care valul al doilea are o intensitate mai mare peste tot, Europa, America, asta este clar. Din fericire, se pare că este mai puţin agresiv decât la început. Spun din fericire, pentru că la câte cazuri avem în momentul de faţă, dacă am avea un procent semnificativ de forme severe decesele probabil că ar ajunge mult mai departe. Adică este evident că avem mult mai mulţi infectaţi peste tot în lume în momentul ăsta, în valul al doilea.

Chiar dacă virusul care circulă acum are o putere mai mică, trebuie să faci tot posibilul să nu te infectezi, mai ales dacă ai diabet zaharat, obezitate, boli renale sau alte boli cronice. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici