NASA a dezvoltat un ventilator special pentru pacienţii COVID-19 în doar 37 de zile

Inginerii de la NASA au dezvoltat un venitlator cu înaltă presiune special conceput pentru a ajuta pacienţii bolnavi de COVID-19, potrivit unui comunicat al agenţiei, citat de CNN.

1375 afișări
Imaginea articolului NASA a dezvoltat un ventilator special pentru pacienţii COVID-19 în doar 37 de zile

NASA a dezvoltat un ventilator special pentru pacienţii COVID-19 în doar 37 de zile

Ventilatorul a primit numele VITAL, după ce a trecut un testul final de la Şcoala de Medicină Icahn din New York la începutul săptămânii. NASA spera ca procedurile de aprobare să decurgă rapid pentru a putea fi folosit în ajutorarea pacienţilor.

"Suntem foarte mulţumiţi de rezultatele obţinute în urma testelor desfăşurate într-un laborator care simulează cu mare precizie organismul uman", a spus Dr. Matthew Levin.

Prototipul este flexibil şi poate fi utilizat atât în spitale cât şi în centrele de carantină care pot fi hoteluri sau locuinţe. Acesta are o capacitate mai mare de a oferi oxigen pacienţilor decât ventilatoarele utilizate în acest moment în SUA. Cantitatea suplimentară de oxigen a fost integrată special, după ce s-a dovedit că în anumite cazuri este necesar mai mult oxigen în organismul pacienţilor aflaţi în stare gravă.

Durata de proiectare a dispozitivului a fost de 37 de zile, inginerii fiind presaţi de evoluţia rapidă a pandemiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici