O ţară vecină va deveni producător de vaccinuri pentru Sputnik V şi Sinopharm

1384 afișări
Imaginea articolului O ţară vecină va deveni producător de vaccinuri pentru Sputnik V şi Sinopharm

În februarie, Serbia a primit aprobarea preliminară pentru a începe fabricarea vaccinului rusesc Sputnik V şi estima atunci că pro­ducţia va fi pornită la jumătatea lunii mai, scrie Euractiv. Vucic a anunţat că un acord privind construcţia unei „fabrici de vaccinuri“ va fi semnat în următoarele două săptămâni, iar proiectul va fi realizat cu sprijinul Chinei şi al Emiratelor Arabe Unite.

„Vom începe să producem vaccinul (chinezesc - n.r.) imediat după 15 octombrie“, a spus Vucic după o întâlnire cu şeicul Mo­hammed bin Zayed al Nahyan din Emiratele Arabe Unite în Abu Dhabi. Deşi este o ţară candidată la intrarea în UE, Serbia a păstrat legături diplomatice şi economice strânse cu Moscova şi Beijing şi s-a folosit de echilibrul delicat pentru a deveni, după cum se laudă autorită­ţile, statul cu cea mai rapidă campa­nie de vaccinare din Europa conti­nentală.

Mica ţară balcanică şi-a asigurat transporturi masive de Sino­pharm şi Sputnik V, reuşind astfel să inoculeze aproximativ 1,5 mi­li­oane din cei 7 milioane de locuitori ai săi.

În timp ce Uniunea Europeană şi-a început programul de vaccinare în cele 27 de state membre la sfârşitul lunii decembrie, ţările sărace din afara graniţelor sale din Balcanii de Vest au fost lăsate să se descurce singure.

Vucic a explicat că odată ce fabrica pentru Sinopharm va fi construită, Serbia va furniza vaccinul ţărilor din întreaga regiune.

„Ce am învăţat în această seară este că va trebui să administrăm vaccinul în regiune, chiar şi la preţurile de producţie“, a spus Vucic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici