Oficial OMS, despre o teorie tot mai răspândită legată de Covid-19: Ce se întâmplă cu transmiterea virusului în funcţie de anotimpuri

  • OMS: Transmiterea coronavirusului nu pare să fie influenţată de anotimpuri
  • Oficial OMS: "Sezonul nu pare să aibă efecte asupra transmiterii virusului"
  • Până în prezent, la nivel mondial au fost raportate 16,4 milioane de cazuri de coronavirus şi 654.327 de decese
13682 afișări
Imaginea articolului Oficial OMS, despre o teorie tot mai răspândită legată de Covid-19: Ce se întâmplă cu transmiterea virusului în funcţie de anotimpuri

Oficial OMS, despre o teorie tot mai răspândită legată de Covid-19: Anotimpurile nu par să influenţeze evoluţia pandemiei

Anotimpurile nu par să aibă vreun impact asupra evoluţiei pandemiei de coronavirus, susţine Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), avertizând că oamenii nu trebuie să aibă iluzia că sunt protejaţi pe durata verii.

"Sezonul nu pare să aibă efecte asupra transmiterii virusului", a declarat marţi Margaret Harris, un purtător de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Reprezentatul OMS a exemplificat prin faptul că printre ţările afectate grave în acest moment se numără SUA, unde este vară, şi Brazilia, unde este iarnă. "Se pare că este o idee persistentă că virusul este sezonier, dar trebuie să avem cu toţii în minte ideea că este vorba de un nou virus şi, chiar dacă este unul de tip respirator, acestea fiind sezoniere, acesta se comportă diferit", a subliniat Margaret Harris, citată de cotidianul Le Figaro.

Până în prezent, la nivel mondial au fost raportate 16,4 milioane de cazuri de coronavirus şi 654.327 de decese, potrivit datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins (SUA).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici