Omicron. Un specialist a stabilit categoriile de persoane protejate în faţa noii tulpini a virusului

Epidemiologul român Octavian Jurma a stabilit categoriile de persoane protejate în faţa Omicron, noua tulpină a virusului SARS CoV-2. Jurma recomandă în continuare vaccinarea ca formă de protecţie faţă de toate variantele virusului.

5731 afișări
Imaginea articolului Omicron. Un specialist a stabilit categoriile de persoane protejate în faţa noii tulpini a virusului

Omicron. Un specialist a stabilit categoriile de persoane protejate în faţa noii tulpini a virusului

Specialistul român a analizat studiile realizate în lume şi datele statistice pentru a realiza topul imunităţii faţă de Omicron. Jurma le-a împărţit în patru categorii.

„1. Imunitatea hibridă (infectare + schemă completă cu 2 doze) = bună => risc mic de reinfectare
2. Imunitatea după schemă completă + booster (3 doze) = bună => risc mic de infectare
3. Imunitatea după schemă completă fără boster = insuficientă (de 25x mai puţin eficientă decât faţă de tulpina ancestrală) => risc mare de reinfectare
4. Imunitatea după infectare = insuficientă => risc mare de reinfectare şi spitalizare.”

Octavian Jurma a mai spus că datele statistice confirmă studiile. Majoritatea celor spitalizaţi în Africa de Sud şi în Danemarca nu sunt vaccinaţi. De aceea, în viziunea medicului singura soluţie este vaccinarea anti-COVID.

„Aşadar simplificat: dacă ai trecut prin infectare, vaccineaza-te, dacă te-ai vaccinat, fă-ţi boosterul, dacă nu te-ai vaccinat şi ai scăpat de boală până acum, vaccinează-te şi dacă nu îţi pasă, roagă-te ca Omicron să producă o formă mai uşoară de boală şi de long COVID”, a precizat Jurma.

Până în prezent, în România au fost confirmate două cazuri de infectare cu varianta Omicron.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici