OMS: Asimptomaticii răspândesc coronavirusul "foarte rar"

  • Răspunsul guvernelor trebuie să fie îndreptat spre detectarea şi izolarea persoanelor cu simptomem spune OMS.
  • Dovezile preliminare de la debutul epidemiei indicau că virusul se poate răspândi uşor chiar dacă persoanele nu au simtome, relatează CNBC.
  • OMS spune că este posibil asimptomaticii să răspândească virusul, dar acest lucuru este "foarte rar"
2681 afișări
Imaginea articolului OMS: Asimptomaticii răspândesc coronavirusul "foarte rar"

OMS: Asimptomaticii răspândesc coronavirusul "foarte rar"

Pacienţii fără simptome nu răspândesc uşor virusul conform precizărilor OMS de luni. Prin precizările făcute, OMS a aruncat dubii in privinţa unor studii iniţiale ce susţineau că noul coronavirus va fi foarte greu de oprit din cauza persoanelor asimptomatice, relatează CNBC.

"Din datele pe care le avem, se pare că este rar ca o persoană asimptomatică să transmită efectiv virusul mai departe către un individ secundar", a spus Dr. Maria Van Kerkhove într-o conferinţă de presă organizată la sediul OMS de la Geneva.

Van Kerkhove a mai spus că răspunsurile guvernului ar trebui să se axeze pe detectarea şi izolarea persoanelor infectate ce prezintă simptome şi urmărirea oricui ce ar fi putut intra în contact cu acestea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici