OMS: Numărul real al deceselor COVID-19 ar putea fi de două până la trei ori mai mare

Este posibil ca cel puţin 6-8 milioane de oameni să fi murit din cauza pandemiei COVID-19 până acum faţă de valoarea oficială a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii de aproximativ 3,4 milioane, a declarat vineri un oficial al OMS, relatează Reuters.

565 afișări
Imaginea articolului OMS: Numărul real al deceselor COVID-19 ar putea fi de două până la trei ori mai mare

OMS: Numărul real al deceselor COVID-19 ar putea fi de două până la trei ori mai mare

"(... ) acest număr ar fi cu adevărat de două până la trei ori mai mare. Deci, cred cu siguranţă, că aproximativ 6 până la 8 milioane de decese este o estimare precaută", a declarat Samira Asma, directorul general adjunct al OMS într-un briefing de presă virtual.

Până în prezent la nivel global s-au înregistrat peste 165 de milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar peste 3,6 de milioane de persoane au decedat. Cel mai mare număr de decese s-au înregistrat în SUA - 588.000, Brazilia - 444.000 şi India - 291.000, potrivit datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins.

Până în prezent pe teritoriul României, au fost confirmate 1.074.297 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 29.777 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS - CoV -2 au decedat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici