OMS priveşte cu îngrijorare evoluţia COVID-19 în perioada noiembrie-decembrie. Alexandru Rafila: „Am o singură speranţă”

  • Îngrijorarea mare a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii OMS, pentru Europa, este pentru lunile noiembrie - decembrie în ceea ce priveşte creşterea numărului de cazuri de Covid.
  • „Eu sper ca virulenţa acestui microorganism să scadă”, declară Alexandru Rafila.
2485 afișări
Imaginea articolului OMS priveşte cu îngrijorare evoluţia COVID-19 în perioada noiembrie-decembrie. Alexandru Rafila: „Am o singură speranţă”

Membru în comitetul executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Rafila a vorbit, joi, la Digi24, despre punctul de vedere al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii referitor la evoluţia Covid-19 în regiunea europeană.

„Îngrijorarea mare este pentru lunile noiembrie - decembrie în ceea ce priveşte creşterea numărului de cazuri. Eu am o speranţă care nu îmi dau seama dacă este fundamentată de evoluţia bolii sau adaptabilitatea sistemului de sănătate. Vă dau un exemplu: Franţa are 7.000 de cazuri noi pe zi, proporţional are mai multe decât România. Noi suntem la o incidenţă cumulată de 85 de cazuri la suta de mii de locuitori, Franţa are 130 de cazuri, Spania ala 240. Nu mai observăm aceleaşi probleme care erau în primăvară. Mortalitatea e mult mai mică, din nefericire noi suntem pe primul loc la mortalitate”, a spus Rafila.

Acesta e de părere că fie sistemele de sănătate au adoptat schemele terapeutice în aşa fel încât pacienţii nu mai ajung să aibă forme foarte grave şi mortalitatea s-a redus, fie pur şi simplu faptul că în general se îmbolnăvesc persoane tinere şi există strategii care să evite infectarea persoanelor vulnerabile a dus la reducerea impactului asupra sistemului de sănătate.

„Eu am o singură speranţă: ca virulenţa acestui microorganism să scadă în timp şi, chiar dacă va produce infecţii, să producă infecţii în general uşoare”, a declarat profesorul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici