Orban anunţă achiziţionarea a 20 de aparate de testare pentru coronavirus

Premierul Ludovic Orban a anunţat azi că vor fi achiziţionate, în zilele următoare, aparate de testare a COVID-19. Este vorba despre un număr de 20 de aparate, la care se adaugă şi 1.000 de kituri pentru fiecare.

1205 afișări
Imaginea articolului Orban anunţă achiziţionarea a 20 de aparate de testare pentru coronavirus

Orban anunţă achizionarea a 20 de aparate de testare pentru coronavirus

"Va exista o formă finală a decretului care va cuprinde măsurile care se iau. Eu am prezentat câteva măsuri, cum sunt cele din domeniul economic, de susţinere a angajaţilor de la aceste companii. (...) Obiectivul nostru este de creştere a capacităţii de diagnosticare, pentru asta e nevoie de creşterea numărului de aparate pe care se realizează aceste teste şi a numărului de persoane care au competenţa să facă aceste analize", a spus premierul Ludovic Orban.

Acesta a precizat că vor fi folosite şi câteva aparate, din cele 23 pe care le are ANSVSA.

Cât priveşte achiziţia de noi aparate, aceasta va fi făcută săptămâna viitoare, fiind vorba despre 20 de aparate şi 1.000 de kituri pentru analize pentru fiecare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici