Peste 100 de spitale din România, alimentate cu medicamentul care vindecă pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2

  • Ministerul Sănătăţii anunţă că mii de flacoane de Remdesivir au fost distribuite în 120 de spitale din România.
  • Medicamentul este folosit în tratamentul pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2 cu forme medii de boală.
4831 afișări
Imaginea articolului Peste 100 de spitale din România, alimentate cu medicamentul care vindecă pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2

Remdesivir

Ministerul Sănătăţii anunţă marţi, prin intermediul unui comunicat de presă, că face în continuare aprovizionarea spitalelor cu medicamentele necesare asigurării asistenţei medicale a pacienţilor cu COVID-19.

Ministerul a distribuit o nouă tranşă de Remdesivir în unităţile sanitare care au în tratament pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2.

Este vorba despre 10.356 de flacoane de Remdesivir din stocul existent. Medicamentul a ajuns în 120 spitale din toată ţara.

„Unul din principalele noastre obiective în această perioadă îl reprezintă aprovizionarea continuă a spitalelor cu medicamentele necesare pentru pacienţi. În ultimele două săptămâni am distribuit zilnic medicamentele pentru care am încheiat contracte cu producătorii sau care au fost donate în cadrul Mecanismului de Protecţie Civilă", a declarat ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila.

Criteriile de repartizare a medicamentului au ţinut cont de necesarul minim de flacoane/pacient tratat şi de numărul pacienţilor internaţi, confirmaţi, în secţii şi în ATI care necesită administrare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici