Poate fi răspândit coronavirusul de particulele de aer poluat? Ce spune un studiu făcut în cea mai poluată regiune din Europa

  • Coronavirusul a fost descoperit în particulele de aer poluat
  • Oamenii de ştiinţă investighează dacă astfel coronavirusul s-ar putea răspândi pe distanţe mai mari
  • În acest caz, mai mulţi oameni ar putea fi infectaţi, informează The Guardian
1153 afișări
Imaginea articolului Poate fi răspândit coronavirusul de particulele de aer poluat? Ce spune un studiu făcut în cea mai poluată regiune din Europa

Sursa foto: Profimedia

Cercetările sunt încă în stadii preliminare şi nu este cunoscut încă dacă virusul se menţine în particulele de poluare suficient de mult pentru a provoca boala Covid-19, scrie The Guardian.

Oamenii de ştiinţă italieni au folosit tehnici standard de colectare a mostrelor de aer poluat în două zone din provincia Bergamo - una urbană şi una industrială - astfel identificând o genă specifică Covid-19 în mai multe mostre. Descoperirea a fost confirmată de testele efectuate într-un laborator independent. 

Leonardo Setti de la Universitatea Bologna din Italia, cel care a condus studiul, a declarat că a fost important să investigheze dacă virusul poate fi purtat pe distanţe mai mari de aerul poluat. „Sunt un om de ştiinţă şi mă îngrijorează ceea ce nu ştiu. Dacă ştim, putem găsi o soluţie. Dar dacă nu ştim, putem doar să suferim de pe urma consecinţelor”, a spus Setti. 

Mai mult, alte două grupuri de cercetători au sugerat că particulele de aer poluat pot ajuta coronavirusul să se deplaseze pe distanţe mai mari. 

O analiză a echipei coordonate de Setti sugerează că nivelurile mai ridicate ale particulelor de aer poluat ar putea explica ratele mari de infecţie din nordul Italiei, înainte de instaurarea stării de urgenţă, idee susţinută şi de altă analiză preliminară. Regiunea este cea mai poluată din Europa. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici