Primarul din New York anunţă noi măsuri pentru limitarea răspândirii coronavirusului

  • Primarul oraşului New York a anunţat că a decis închiderea şcolilor, restaurantelor şi cafenelelor în contextul coronavirusului
  • Decizia va fi în vigoare până pe 20 aprilie, dar ar putea fi extinsă în cazul în care situaţia nu se îmbunătăţeşte
  • Statele Unite au înregistrat 3.774 de cazuri de infecţie cu coronavirus, iar 69 de oameni au murit din această cauză
974 afișări
Imaginea articolului Primarul din New York anunţă noi măsuri pentru limitarea răspândirii coronavirusului

Primarul din New York anunţă noi măsuri pentru limitarea răspândirii coronavirusului

Primarul oraşului New York, Bill de Basio, a anunţat că a decis închiderea şcolilor începând de luni, dar şi a restaurantelor, cafenelelor şi altor asemenea localuri începând de marţi, în încercarea de a stopa răspândirea coronavirusului în metropola americană, informează BBC.

Primarul a anunţat că elevii vor beneficia de cursuri online în această perioadă.

 

Potrivit deciziei, şcolile ar urma să fie închise până pe 20 aprilie, însă de Blasio nu a exclus posibilitatea ca acestea să rămână închise până la finalul anului şcolar în cazul în care situaţia nu se va îmbunătăţi.

El a mai informat că restaurantele, cafenelele şi barurile vor fi închise pentru public şi vor furniza doar servicii de livrare la domiciliu. Clienţii vor putea, totodată, să comande mâncare în restaurante, dar nu o vor putea consuma în localuri.

Primarul de Blasio a mai anunţat şi că teatrele, cinematografele şi sălile de concerte vor rămâne şi ele închise.

„Aceasta nu este o decizie pe care o iau cu uşurinţă. Aceste locuri sunt parte din inima şi sufletul oraşului nostru. Ele fac parte din ceea ce înseamnă să fii un locuitor al oraşului New York”, a spus primarul metropolei într-un comunicat.

„Oraşul nostru se confruntă cu o ameninţare fără precedent şi trebuie să răspundem ca şi cum am fi într-un război”, a declarat Bill de Blasio duminică.

Statele Unite au înregistrat 3.774 de cazuri de infecţie cu coronavirus, iar 69 de oameni au murit din această cauză. Cinci dintre decese au fost înregistrate la New York, iar autorităţile au anunţat că toate cele cinci victime aveau şi alte probleme de sănătate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici