Primul caz suspect de variantă Omicron detectat în Elveţia

Primul caz cu varianta Omicron a COVID-19 a fost detectat în Elveţia, a anunţat guvernul duminică seara târziu, în timp ce ţara şi-a înăsprit restricţiile de intrare pentru a împiedica răspândirea acestei boli, relatează Reuters.

428 afișări
Imaginea articolului Primul caz suspect de variantă Omicron detectat în Elveţia

Primul caz suspect de variantă Omicron detectat în Elveţia

Cazul se referă la o persoană care s-a întors în Elveţia din Africa de Sud în urmă cu aproximativ o săptămână, a precizat pe Twitter Oficiul Federal pentru Sănătate Publică.

Testele vor clarifica situaţia în zilele următoare, a adăugat acesta.

Elveţia a ordonat ca călătorii din 19 ţări să prezinte un test negativ la îmbarcarea în ţară şi să intre în carantină timp de 10 zile la sosire.

Lista include Australia, Danemarca, Marea Britanie, Republica Cehă, Africa de Sud şi Israel.

Duminică, alegătorii elveţieni au susţinut planul de răspuns la pandemie al guvernului cu o majoritate mai mare decât estimările în cadrul unui referendum, deschizând calea pentru continuarea măsurilor excepţionale de stopare a valului crescând de cazuri de COVID-19.

Aproximativ 62,01% au votat în favoarea unei legi adoptată la începutul acestui an pentru a oferi ajutor financiar persoanelor afectate de criza COVID-19 şi pentru a pune bazele unor certificate care să ateste vaccinarea împotriva COVID-19, recuperarea sau un test negativ. Acestea sunt în prezent necesare pentru a intra în baruri, restaurante şi la anumite evenimente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
elveţia,
omicron,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici