A fost publicat profilul persoanei care manifestă reacţie adversă la vaccinul COVID-19

  • Vârsta medie a persoanelor care au raportat reacţii adverse după vaccinare este de 41 de ani şi în cea mai mare parte este vorba despre femei, a declarat, marţi, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, dr. Valeriu Gheorghiţă.
  • Gheorghiţă a spus că cele mai multe reacţii adverse după vaccinare au fost în cazul Pfizer, dar acesta se administrează, totuşi, de la debutul campaniei.
  • Nu au fost cazuri de şoc anafilactic de la debutul campaniei de vaccinare, potrivit sursei.
67657 afișări
Imaginea articolului A fost publicat profilul persoanei care manifestă reacţie adversă la vaccinul COVID-19

Profilul persoanei care manifestă reacţie adversă la vaccin: Femeie cu vârstă medie de 41 de ani

Numărul total al reacţiilor adverse ca urmare a vaccinării cu vaccinurile împotriva COVID-19 în toată această perioadă, de la 27 decembrie, defalcat pe cele trei tipuri de vaccin sunt:

- vaccinul Pfizer – 556 de reacţii de tip local, cu durere la locul de administrare şi 2.324 de reacţii generale de tip febră, cefalee, dureri musculare, dureri articulare, stare de oboseală şi alergii de tip urticarian.

- vaccinul de la Moderna, din data de 4 februarie - 9 reacţii de tip local, durere la locul de administrare şi 75 de reacţii generale.

- vaccinul de la AstraZeneca, începând cu data de 15 februarie: 7 reacţii raportate în total, din care 4 de tip local şi 3 reacţii generale.

Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, în perioada 9 februarie - 14 februarie au fost raportate 432 de reacţii adverse indezirabile, dintre care 76% au fost raportate pe platforma Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România, restul fiind raportate direct în registrul electronic naţional al vaccinărilor la INSP.

Vârsta medie a persoanelor care au raportat aceste reacţii adverse a fost de 41 de ani, cu extreme între 19 şi 88 de ani.

77% dintre persoanele care au raportat reacţii adverse sunt femei, spune medicul Valeriu Gheorghiţă.

Perioada medie între data vaccinării şi data debutului reacţiilor adverse a fost de 21 de zile, cu extreme între 0 şi 21 de zile, potrivit sursei citate.

„În funcţie de severitatea manifestărilor, au fost raportate zero cazuri de reacţii severe şi 432 de cazuri de reacţii clasificate ca nesevere. În ceea ce priveşte distribuţia, 51% au fost reacţii de tip local, cu durere, tumefacţie, erupţie la locul de administrare, febră şi frison. 34% dintre persoane au raportat ca reacţie adversă dureri musculare şi articulare, 30% cefalee”, a mai spus Valeriu Gheorghiţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici