Protestele violente anti-certificate continuă în teritoriile franceze Martinica şi Guadelupa / 10 poliţişti au fost răniţi

Cel puţin zece agenţi de poliţie au fost răniţi, dintre care unii prin împuşcare, în cursul protestelor violente faţă de utilizarea certificatelor COVID-19 şi faţă de vaccinare de pe Insula franceză Martinica, iar demonstraţiile continuă şi pe Insula Guadelupa.

573 afișări
Imaginea articolului Protestele violente anti-certificate continuă în teritoriile franceze Martinica şi Guadelupa / 10 poliţişti au fost răniţi

Protestele violente anti-certificate continuă în teritoriile franceze Martinica şi Guadelupa / 10 poliţişti au fost răniţi

Conform postului local CNEWS, violenţele urbane au continuat în cursul nopţii de joi spre vineri în oraşul Fort-de-France, iar unii protestatari au atacat cu arme de foc forţele de ordine. Zece poliţişti au fost răniţi, dintre care cinci prezintă plăgi produse prin împuşcare.

Violenţele continuă şi în Guadelupa, un alt teritoriu francez de peste mări. Locuitorii au blocat drumurile şi sunt în grevă din cauza obligativităţii vaccinării unor categorii profesionale şi a impunerii certificatelor COVID-19.

"În Guadelupa şi Martinica, forţele noastre ordine şi jurnaliştii au fost vizaţi de atacuri, inclusiv cu arme de foc. Numeroşi poliţişti şi jandarmi au fost răniţi. Au susţinerea mea totală. Facem totul pentru găsirea vinovaţilor. Zece protestatari violenţi au fost reţinuţi", a declarat ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin.

Violenţele au început pe 23 noiembrie. Autorităţile franceze au impus interdicţii de circulaţie pe timp de noapte şi au suplimentat efectivele forţelor de ordine, pentru a dispersa protestatarii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici