Rata de incideţă a scăzut în Bucureşti. Antreprenorii aşteaptă să redeschidă restaurantele şi sălile de sport

  • Rata de incidenţă în Bucureşti este de 3,46 la mia de locuitori.
  • Astăzi la ora 14:00 a avut loc o şedinţă la Prefectura Capitalei.
  • Sălile de fitness şi restaurantele se redeschid când rata de incidenţă scade sub 3,5.
244 afișări
Imaginea articolului Rata de incideţă a scăzut în Bucureşti. Antreprenorii aşteaptă să redeschidă restaurantele şi sălile de sport

Rata de incideţă a scăzut în Bucureşti. Antreprenorii aşteaptă să redeschidă restaurantele şi sălile de sport

Cu o rată de infectare de 3.5 la mie, teoretic, restricţiile ar trebui să fie îmblânzite. Practic, restaurantele şi sălile de fitness, dar şi programul de sport sau socializare sunt la mâna autorităţilor.

Antreprenorii din sport şi HoReCa aşteaptă un semn de la autorităţi să mai dea o gură de aer afacerilor care sunt la pământ.

„Traim într-o incertitudine şi o lipsă de predictibilitate care după un an nu ar trebui să existe. Cu siguranţă sălile de fitness nu au fost un factor care a contribuit la creşterea cazurilor. De aceea redeschiderea lor nu consider că va influenţa în vreun fel”, a spus Alexandru Lascăr, proprietar săli de fitness.

„Situaţia în care nu am funcţionat decât cu 50, maxim 60% din capacitatea spaţiului pe care îl avem în săli ne-a făcut ca acum, în ultima lună, să venim cu bani de acasă şi să ne împrumutăm pentru a ne menţine business-ul”, a declarat Florin Neby, antreprenor săli de fitness.

„Nu mai suntem la fel de entuziasmaţi ca la prima redeschidere, după trei luni. Noi am luat decizia de a ne muta în exterior, la cort, indiferent de ce decizii vor veni, încât să nu nu ne mai afecteze”, a a firmat Gabriel Văcărescu, acţionar sală de fitness.

Se poate sta la terasă, dar căldura vine şi consumatorii vor prefera să îşi savureze masa la aer condiţionat, în interior. Şi antreprenorii din HoReCa aşteaptă acelaşi lucru.

„Este foarte important să avem chiar şi 30% în interior. Este foarte greu să închidem la 6. Nu înţeleg de ce nu ne-au lăsat măcar până la 8 pentru că în câteva ore e foarte greu să faci o vânzare în aşa fel încât să rezişti financiar”, a spus Oana Iliescu, antreprenor HoReCa.

„10% capacitate, 20, 30 oricât consideră cei care iau astfel de decizii este ok, dar să nu se mai închidă pentru că acolo intervine problema. Închisul şi deschisul nu fac altceva decât să aducă pagube foarte mari. Tot personalul restaurantului este vaccinat”, a afirmat Radu Ionescu, proprietar restaurant.

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici