Recomandările MAE privind călătoriile în străinătate, pe fondul epidemiei de coronavirus

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomadă românilor care călătoresc în străinătate să consulte cu regularitate informaţiile de pe pagina de internet a MAE, pentru a fi la curent cu măsurile excepţionale luate de state în contextul răspândirii infecţiei cu coronavirus.

3401 afișări
Imaginea articolului Recomandările MAE privind călătoriile în străinătate, pe fondul epidemiei de coronavirus

Recomandările MAE privind călătoriile în străinătate, pe fondul epidemiei de coronavirus

„În contextul răspândirii infecţiei cu COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se află sau intenţionează să călătorească în străinătate să se informeze din timp cu privire la măsurile dispuse de autorităţile din ţara de destinaţie/tranzit în contextul demersurilor de gestionare şi limitare a răspândirii infecţiei cu COVID-19”, precizează reprezentanţii MAE într-un comunicat emis vineri.

Ministerul reaminteşte că mai multe state au decretat măsuri cu caracter excepţional, precum interzicerea accesului în zonele afectate, închiderea unor puncte de trecere a frontierei sau instituirea unor perioade obligatorii de carantină / izolare la domiciliu pentru cei care au călătorit recent într-o ţară sau regiune unde se înregistrează o largă răspândire a virusului.

Ca urmare, autoritatea recomandă „cetăţenilor români consultarea cu regularitate a informaţiilor disponibile pe pagina de internet a MAE în cadrul secţiunilor Alerte de călătorie (http://www.mae.ro/travel-alerts), Informaţii actualizate - COVID-19 (http://www.mae.ro/node/51759) care sunt actualizate constant, în funcţie de evoluţii”.

Potrivit Ministerului de Externe, „date actualizate cu privire la statele afectate de infecţia cu COVID-19 (cazuri înregistrate, număr decese, zone afectate) sunt disponibile pe pagina de internet a Centrului European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor https://www.ecdc.europa.eu/en/geographical-distribution-2019-ncov-cases”.

Autoritatea reaminteşte cetăţenilor români că „pot solicita asistenţă consulară misiunii diplomatice a României din statul de destinaţie, iar în cazul în care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, pot apela telefonul de permanenţă al acesteia”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici