Riscurile la care te expui dacă porţi mască de protecţie. Semnalul de alarmă tras de medici

Criza creată de coronavirus a creat o isterie pe piaţa medicală. Oamenii au dat năvală în farmacii să cumpere tot felul de medicamente care ar putea ajuta, în teorie, la combaterea virusului. Unul dintre cele mai vândute produse medicale a fost masca de protecţie.

23893 afișări
Imaginea articolului Riscurile la care te expui dacă porţi mască de protecţie. Semnalul de alarmă tras de medici
Medicii avertizează că nu este nici cea mai sigură, nici mai indicată măsură de protecţie pe care o poţi lua, mai ales dacă prezinţi simptomele coronavirusului.
 
Jenny Harries, unul dintre cei mai respectaţi medici din Anglia, a declarat pentru The Independent că oamenii se pot pune într-un pericol şi mai mare prin purtarea măştilor de protecţie. Conform acesteia, o persoană care poartă masca ”va ţine captiv virusul şi va respira în el”.
 
”Nu e chiar cea mai bună idee de prevenţie pentru o persoană obişnuită. Ce se întâmplă în mod regulat este că o persoană care poartă masca, ajunge acasă, o dă jos şi o pune pe o suprafaţă care nu a fost dezinfectată. Sau se află în spaţiul public şi nu a apucat sau nu a avut unde să se spele pe mâini şi îşi atinge masca”, a declarat medicul englez pentru BBC.
 
Potrivit medicului Harries, cei care sunt sfătuiţi să poarte măşti de către doctori ar trebui să urmeze cu stricteţe îndrumările personalului medical.
 
Ca şi în România, şi în Anglia preţul măştilor de protecţie a sărit în aer o dată cu explozia epidemiei de coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici