S-a găsit leac pentru Omicron. Molnupiravir funcţionează împotriva tulpinei

Şase studii de laborator au arătat că medicamentul experimental Molnupiravir funcţionează împotriva variantei Omicron, anunţă Merck & Co Inc şi Ridgeback Biotherapeutics, citată de Reuters.

7644 afișări
Imaginea articolului S-a găsit leac pentru Omicron. Molnupiravir funcţionează împotriva tulpinei

S-a găsit leac pentru Omicron. Molnupiravir funcţionează împotriva tulpinei

Studiile au evaluat activitatea antivirală a Molnupiravirului şi a altor agenţi antivirali împotriva variantelor COVID care stârnesc îngrijorare, dat Molnupiravir nu a fost încă studiat pe oameni împotriva variantei Omicron, au arătat cele două companii.

Molnupiravirul şi pastila rivală de la Pfizer au fost autorizate în Statele Unite în decembrie şi sunt considerate instrumente importante împotriva Omicron.

Pfizer a declarat în decembrie că datele de laborator sugerează că medicamentul său, Paxlovid, şi-a păstrat eficacitatea împotriva Omicron.

Merck a declarat la începutul acestei luni că pastila sa are un mecanism care poate acţiona împotriva Omicron şi a oricărei alte variante.

Molnupiravirul a fost autorizat pentru utilizare în peste 10 ţări, inclusiv în Statele Unite, Marea Britanie şi Japonia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
molnupiravir,
omicron,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici