Săptămână critică pentru SUA. Mai au doar 7 zile pentru a impune distanţarea socială pe măsură ce Covid-19 escaladează

  • SUA sunt la cel mult 11 zile în spatele Italiei şi riscă să îi repete greşelile
  • În acest ritm, capacitatea SUA poate fi copleşită încă de la jumătatea lunii aprilie
  • În SUA există aproximativ 45.000 de paturi de personal ATI în orice zi
4128 afișări
Imaginea articolului Săptămână critică pentru SUA. Mai au doar 7 zile pentru a impune distanţarea socială pe măsură ce Covid-19 escaladează

Experţii spun că mişcările pe care oficialii şi cetăţenii le fac săptămâna aceasta sunt cruciale şi vor contura traiectoria COVID-19 la nivel naţional. SUA au înregistrat peste 4.700 de cazuri de coronavirus şi 92 de decese. Experţii în sănătate publică solicită intervenţii care ar putea ajuta la „aplatizarea curbei” focarului, astfel încât sistemul de sănătate al ţării să nu fie copleşit. Cazurile de coronavirus din SUA cresc într-un ritm care îl oglindeşte pe cel din Italia. Iată de ce următoarele zile sunt critice.

Cele mai bune metode sunt izolarea persoanelor bolnave, urmărirea persoanelor bolnave pentru a găsi alţii indivizi expuşi, carantinarea oricui a fost expus virusului, închiderea şcolilor şi birourilor şi încurajarea oamenilor să evite mulţimile.

Fără aceste măsuri, rata infecţiei va urca rapid. Încetinirea emidemiei le-ar oferi timp furnizorilor din sănătate pentru a obţine mai multe teste, paturi şi ventilatoare şi pentru a consolida arsenalul de consumabile şi tratamente.

“Suntem cam la 11 zile în spatele Italiei şi pe cale să repetăm ​​ce se întâmplă acolo", a scris vineri Asaf Bitton, profesor de medicină la Universitatea Harvard. Potrivit lui, distanţa socială trebuie să fie fundamentul unor măsuri stricte.

„Chiar şi proiecţiile optimiste sugerează că, dacă se menţin tendinţele infecţioase actuale, capacitatea noastră, la nivel local şi naţional, poate fi copleşită încă de la jumătatea lunii aprilie”, a mai spus Bitton. „Astfel, singurele strategii care ne pot scoate din această traiectorie sunt cele care ne permit să lucrăm împreună ca comunitate pentru a menţine sănătatea publică, rămânând deoparte.”

Sistemul de asistenţă medicală din Italia este deja copleşit. Medicii acordă prioritate pacienţilor tineri şi mai ales sănătoşi cu COVID-19, deoarece şansele lor de supravieţuire le eclipsează pe cele ale vârstnicilor. În SUA există aproximativ 45.000 de paturi de personal ATI în orice zi. Acest număr poate fi crescut până la aproximativ 95.000 într-o criză, dar acest lucru nu este suficient pentru un imens flux de cazuri de coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici