Se face plinul cu teste de salivă pentru elevi. O tranşă soseşte în această noapte

După ce şcolile au rămas fără teste de salivă, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că primeşte 2 milioane de astfel de teste în această noapte.

379 afișări
Imaginea articolului Se face plinul cu teste de salivă pentru elevi. O tranşă soseşte în această noapte

Se face plinul cu teste de salivă pentru elevii. O tranşă soseşte în această noapte

În urma discuţiilor purtate în ultimele zile de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă cu reprezentanţii societăţilor comerciale care urmau să livreze teste de salivă, conform calendarului de livrare stipulat în contracte, în cursul acestei nopţi 2 milioane de astfel de dispozitive medicale vor intra în stocurile IGSU, transmite DSU.

Societatea comercială care va aduce aceste teste avea termenul de livrare în data de 20 decembrie 2021.

„Camioanele IGSU sunt pregătite pentru a recepţiona cantitatea de teste menţionată mai sus, urmând ca mâine, 13 decembrie 2021 aceasta să ajungă la inspectoratele şcolare din ţară, conform caietului de distribuţie elaborat de Ministerul Educaţiei”, arată sursa citată.

Ministerul Educaţiei ceruse DSU de săptămâna trecută graficul livrărilor de teste de salivă pentru şcoli, în condiţiile în care testele rămase erau insuficiente chiar şi pentru administrarea de luni. Şeful DSU, Raed Arafat, reclama că unii furnizori nu au respectat contractele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
teste,
salivă,
şcoli

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici