Şeful BioNTech: „Va fi nevoie de o actualizare a formulei actualului vaccin până la jumătatea anului viitor pentru a putea face faţă virusului care în prezent suferă noi mutaţii”

Omul de ştiinţă care a fondat şi dirijează BioNTech, Ugur Sahin, spune că este de aştepat ca virusul Covid-19 să sufere mutaţii şi că imunitatea dobândită în urma vaccinării cu actualele vaccinuri să nu mai fie eficace în protecţia împotriva noilor mutaţii suferite de coronavirus, conform Financial Times.

804 afișări
Imaginea articolului Şeful BioNTech:  „Va fi nevoie de o actualizare a formulei actualului vaccin până la jumătatea anului viitor pentru a putea face faţă virusului care în prezent suferă noi mutaţii”

Ugur Sahin a declarat că este probabil să fie nevoie de o actualizare a formulei actualului vaccin până la jumătatea anului viitor pentru a putea face faţă virusului Covid-19 care în prezent suferă noi mutaţii.

Directorul executiv al BioNTech, a declarat pentru Financial Times că odată cu trecerea timpului vor apărea noi mutaţii care pot ignora apărarea imună a organismului. „Anul acesta [un alt vaccin] este complet inutil. Dar până la mijlocul anului viitor, ar putea fi o situaţie diferită ", a declarat Ugur Sahin.

Un parteneriat între compania germană BioNTech şi compania farmaceutică americană Pfizer a adus pe piaţă primul vaccin Covid-19. Acesta a fost, de asemenea, primul vaccin bazat pe tehnologia ARN mesager care a obţinut aprobarea de reglementare a autorităţilor şi a fost cel mai bine vândut medicament din acest an.

"Acest virus va rămâne şi virusul se va adapta în continuare", a mai declarat Sahin. „Nu avem niciun motiv să presupunem că virusul generaţiei următoare va fi mai uşor de învins de sistemul imunitar decât generaţia existentă. Aceasta este o evoluţie continuă şi acea evoluţie tocmai a început. "

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici