Studiu: Oamenii de culoare şi asiaticii sunt mai predispuşi să moară de COVID-19 în Anglia

  • Persoanele de culoare şi asiaticii au o probabilitate cu 50% mai mare să moară după ce s-au infectat cu noul coronavirus
  • Cifra a fost înaintată după publicarea unui studiu oficial realizat de Instituţia Publică de Sănătate din Anglia, relatează Reuters
866 afișări
Imaginea articolului Studiu: Oamenii de culoare şi asiaticii sunt mai predispuşi să moară de COVID-19 în Anglia

Studiu: Oamenii de culoare şi asiaticii sunt mai predispuşi să moară de COVID-19 în Anglia

În timp ce raportul realizat de Instituţia Publică de Sănătate din Anglia a întărit studiile iniţiale care au indicat că minorităţile etnice au un risc mai mare după infectare cu noul coronavirus, acesta nu a venit cu o serie de sfaturi ale guvernului pentru oameni. Ministrul Sănătăţii, Matt Hancock a spus că Ministrul Echităţii Sociale va analiza acestă problemă.

Doctori, politicieni şi fotbalişti au fost foarte vocali, exprimând îngrijorarea faţă de mortalitatea mai mare în aceste minorităţi.

Conform studiului, etnicii Bangladeshi au o probabilitate de 2 ori mai mare să moară în urma infectării. De asemenea, chinezii, indienii, pakistanezii precum şi persoanele de culoare au o probabilitate mai mare decât cetăţenii albi să moară în urma infecţiei.

Cel mai probabil, nu aspectele fiziologice ale etniei sunt cauza deceselor mai numeroase, ci locul de muncă al acestora care într-o proporţie mult mai mare decât persoanele albe lucrează în sectoare în care distanţarea socială este greu de realizat, conchide sursa citată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici