Ţara care a închis şcolile din cauza numărului alarmant de îmbolnăviri COVID-19

  • Şcolile din Portugalia se închid pentru 14 zile.
  • Decizia vine în urma ratei alarmante de infectare cu Covid-19.
  • Cantinele vor rămâne deschise în toate şcolile din ţară.
1965 afișări
Imaginea articolului Ţara care a închis şcolile din cauza numărului alarmant de îmbolnăviri COVID-19

Ţara care a închis şcolile din cauza numărului alarmant de îmbolnăviri COVID-19/ Sursa Foto: Profimedia

Portugalia a închis şcolile pentru două săptămâni. Măsura vine în urma ratei alarmante de infectare cu Covid-19. Cu toate că ţara a intrat în carantină încă de spătămâna trecută, cazurile continua să crească, iar asta ar putea provoca o criză sanitară, spune premierul.

„În faţa acestei situaţii de transmitere rapidă a virusului, ni s-a recomandat să întrerupem toate activităţile şcolare pentru următoarele două săptămâni. O măsură care, mai târziu, va fi compensată în calendarul şcolar”, a declarat Antonio Costa, premierul Portugaliei.

Profesorii şi elevii sunt de acord cu măsura luată de guvern.

„O sa încercăm să menţinem elevii motivaţi pentru că activitatea fizica este foarte importantă chiar şi în vreme de pandemie”, a spus un profesor din portugalia.

„Eu cred că nu există cineva care să nu fie speriat. Cu siguranţă, noi suntem, dar dacă ne izolăm şi respectăm toate regulile, cred că în felul asta situaţia din ţară s-ar putea îmbunatăţi”, a afirmat un alt profesor.

„Cred că acum e mai bine să învăm de acasă. Elevii nu vor asta, cel puţin eu, dar cred că e cel mai bun lucru pe care îl putem face. Numărul cazurilor tot creşte şi cred că trebuie să învăţăm de acasă”, a spus un elev din Portugalia.

Totuşi, experţii sunt de părere că închiderea şcolilor nu va reduce numărul de infectări.

„Întreabă-mă ce poate face guvernul acum, din păcate nu poate face decât un singur lucru, adică să intre într-o logică mai punitivă în caz de nerespectare. Dacă fiecare dintre noi nu se conformează, nu există alt instrument politic pe care un guvern să îl poată folosi şi, în opinia mea, asta se întâmplă”, a declarat Tiago Correia – profesor de Sănătate Publică Universitatea Nova de Lisboa.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici