Ţara în care un primar marchează casele bolnavilor de COVID-19. „Ne protejăm oamenii”

Un primar din centrul Venezuelei a început să plaseze simboluri roşii de avertizare pe casele persoanelor cu COVID-19 şi, de asemenea, a ameninţat că va reduce beneficiile pentru cei care încalcă carantina.

637 afișări
Imaginea articolului Ţara în care un primar marchează casele bolnavilor de COVID-19. „Ne protejăm oamenii”

Ţara în care un primar marchează casele bolnavilor de COVID-19. „Ne protejăm oamenii”

„Ne protejăm oamenii”, a spus Luis Duque, primarul municipiului Sucre din statul Yaracuy, arătând spre un semn pe o casă cu un cerc roşu şi o linie trasată.

„Acest lucru indică faptul că există un caz concret sau un suspect COVID-19, astfel încât oamenii sunt atenţi”, a adăugat el într-un videoclip postat săptămâna aceasta pe contul său de Instagram.
 
Primarul a declarat că sunt necesare măsuri radicale având în vedere că Venezuela se confruntă cu un al doilea val al coronavirusului. Duque a spus că beneficiile, inclusiv distribuirea alimentelor şi gazul de gătit, ar putea fi reduse dacă oamenii nu respectă ordinele de carantină, potrivit Reuters.
 
Ţara din America de Sud se confruntă cu o reapariţie a virusului după un prim vârf în august anul trecut, cu 1.526 de cazuri noi şi 15 decese raportate marţi.
 
Yaracuy a raportat 186 de cazuri noi marţi, al patrulea dintre cele 23 de state şi districtele capitalei, arată datele oficiale.
 
Duque a spus că municipalitatea va amenda, de asemenea, pe oricine nu va respecta carantina cu echivalentul a 9 dolari, cu câteva luni de salariu minim în Venezuela hiperinflaţionistă.
 
El a declarat radioului local că, dacă cineva consideră că măsurile sunt neconstituţionale, atunci le pot contesta în instanţă, dar că regulile sunt obligatorii până la orice eventuală hotărâre împotriva lor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici