Un meci din UEFA Champions League, focarul care a declanşat epidemia din Bergamo. Avertismentul unui imunolog italian: ”Virusul se poate răpândi până la finalul anului”

Italia este cea mai afectată ţară europeană de pandemia de coronavirus. Nu mai puţin de 35.713 persoane au fost infectate până acum, iar 2.978 de oameni şi-au pierdut viaţa.

4591 afișări
Imaginea articolului Un meci din UEFA Champions League, focarul care a declanşat epidemia din Bergamo. Avertismentul unui imunolog italian: ”Virusul se poate răpândi până la finalul anului”

Un meci din UEFA Champions League, focarul care a declanşat epidemia din Bergamo. Avertismentul unui imunolog italian: ”Virusul se poate răpândi până la finalul anului”

Bergamo şi Milano au fost cele mai afectate oraşe, iar medicii italieni susţin că au găsit epicentrul epidemiei. Într-un interviu acordat Corriere dello Sport, Francesco Le Foche - un reputat imunolog italian, este de părere că partida din optimile UEFA Champions League dintre Atalanta şi Valencia a fost factorul declanşator.
 
”La Bergamo, mai mulţi factori au acţionat şi au ajutat la răspândirea virusului. Unul dintre ei ar fi faptul că zona Bergamo este foarte activă din punct de vedere economic şi oamenii au o cultură puternică a muncii. Acest lucru i-a făcut să neglijeze eventuale stări de rău. Un alt factor ar putea fi reprezentat de meciul de fotbal: Atalanta-Valencia ar fi putut favoriza răspândirea virală. Să joci acel meci cu porţile deschise a fost o nebunie. Sunt sceptic că ne putem reveni în iunie, virusul va continua să se răspândească chiar până la sfârşitul anului”, a declarat Francesco Le Foche pentru Corriere dello Sport.
 
La partida dintre Atalanta şi Valencia au participat 45.000 de oameni. Între timp, atât UEFA Champions League, cât şi Europa League au fost suspendate. La fel ca toate campionatele puternice ale Europei. EURO 2021, Campionat European care ar fi trebuit să se desfăşoare în această vară şi să aibă meciul de deschidere la Roma, a fost mutat pentru vara anului viitor.
 
sursa foto: profimedia
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici