Un studiu confirmă faptul că oamenii pot infecta cu noul coronavirus câinii şi pisicile

  • Potrivit cotidianului Frankfurter Allgemeine Zeitung, un studiu efectuat pe 800 de patrupede din nordul Italiei a descoperit la multe dintre acestea anticorpi dezvoltaţi la coronavirus.
  • Persoanele pozitive cu Sars-CoV-2 pot infecta câini şi pisici.. De la animale însă virusul nu se transmite oamenilor.
  • Doar persoanele infectate ar trebui să evite contactul cu animalele de companie, nu cele sănătoase.
3428 afișări
Imaginea articolului Un studiu confirmă faptul că oamenii pot infecta cu noul coronavirus câinii şi pisicile

Un studiu confirmă faptul că oamenii pot infecta cu coronavirus câinii şi pisicile

Coronavirusul Sars-CoV-2 poate fi transmis de la oameni câinilor şi pisicilor. Această ipoteză a oamenilor de ştiinţă a fost confirmată recent de un studiu realizat de cercetătorii italieni pe un număr relativ mare de animale. Oamenii de ştiinţă au studiat 540 de câini şi 277 de pisici din nordul Italiei, în principal din Lombardia. Animalele trăiau în gospodării cu pacienţi care aveau coronavirus sau în zonele deosebit de afectate de virus. La 3,4 la sută dintre câini şi 3,9 la sută dintre pisici cercetătorii au detectat anticorpi împotriva virusului, ceea ce indică existenţa unei infecţii anterioare.

Potrivit lui Thomas Mettenleiter, preşedintele Institutului Federal de Cercetare pentru Sănătatea Animalelor Friedrich-Loeffler din Greifswald, rezultatele studiului nu sunt surprinzătoare. „Confirmă ceea ce ştim deja”, a spus el. Cu toate acestea, a adăugat, este bine să avem un studiu efectuat pe un număr atât de mare de animale de companie. „Nu e aşa uşor să obţii probe”.

„Presupunem că virusul este transmis de regulă de la om la animale”, a spus Mettenleiter. Doar într-o fermă de nurci din Olanda a fost, probabil, invers. Dar şi acolo, apariţia virusului în fermă s-a datorat tot prezenţei omului.

Studiul întreprins de cercetătorii italieni confirmă o estimare anterioară a Institutului Federal Friedrich-Loeffler conform căreia câinii sau pisicile nu contribuie la răspândirea virusului Sars-CoV-2. Factorul decisiv este transmiterea de la o persoană la alta. De aceea, părerea cercetătorilor de la institut este că persoanele sănătoase nu e nevoie să reducă contactul cu animalele de companie, ci doar persoanele infectate ar trebui să evite contactul cu acestea.

Până în prezent, conform declaraţiilor institutului, nu există dovezi că virusul Sars-CoV-2 poate afecta porcii, puii şi alte animale de fermă. În prezent la institut se desfăşoară experimente pe mai multe specii de animale. Conform rezultatelor iniţiale, dihorii şi liliecii de fructe sunt sensibili la virus, dar puii şi porcii nu. Studiile pe bovine abia au început.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici