Vaccinul anti COVID-19 de la Moderna e pe placul englezilor: Marea Britanie comandă 5 milioane de doze

  • Marea Britanie se asigură că nu rămâne pe dinafară când vine vorba de coronavirus
  • Pentru început, englezii vor 5 milioane de doze din vaccinul experimental anti COVID-19 dezvoltat de Moderna
  • Compania a anunţat rezultate preliminare foarte bune ale vaccinului aflat în faza 3 de testare
1721 afișări
Imaginea articolului Vaccinul anti COVID-19 de la Moderna e pe placul englezilor: Marea Britanie comandă 5 milioane de doze

FOTO: Profimedia

Vaccinul Moderna a oferit azi prilej de bucurie, după ce rezultatele studiilor efectuate au indicat o eficienţă de 94,5% în combaterea SARS-CoV-2.

„Am stabilit astăzi un acord iniţial pentru 5 milioane de doze de vaccin Moderna", a declarat luni ministrul Sănătăţii Matt Hancock, într-o conferinţă de presă.

Marea Britanie a stabilit anterior oferte de aprovizionare pentru un total de 350 de milioane de doze de vaccin de la şase furnizori diferiţi. Printre aceştia se numără şi Pfizer, al cărui vaccin s-a dovedit eficient în proporţie de peste 90%, dar şi AstraZeneca / Oxford, de la care englezii vor să obţină 100 de milioane de doze. 

Întrebat dacă regretă faptul că nu a putut cumpăra mai mult din vaccinul Moderna, Hancock a spus că Marea Britanie se aşteaptă să obţină alte vaccinuri mai devreme.

„Vaccinul Moderna nu se lansează până în primăvară”, a spus Hancock. „Sunt foarte încântat că am primit acele vaccinuri timpurii care vor fi disponibile mai devreme”, a declarat ministrul, potrivit Reuters.

Comisia Europeană are un acord cu Moderna pentru 80 de milioane de doze de vaccin, dar nu este încă semnat un contract.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici